Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Azarenka Sharapova finali

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/03/2012 - 22:29 GMT+2

Indian Wells kadınlar finalinde Maria Sharapova ile karşılaşan dünya 1 numarası Victoria Azarenka, karşılaşmadan 6-2/6-3 ile galip ayrılarak bu yılki dördüncü zaferine ulaştı.

victoria azarenka indian wells

Görsel kaynağı: Reuters

Ocak 2008’den bu yana ilk defa kadınlar tenisinin zirvesindeki iki ismi karşı karşıya getiren final müsabakasına Azarenka iyi başladı. Üç kez Grand Slam şampiyonu rakibi karşısında maça servis kırarak başlayan Belaruslu, ikinci oyununda servis kırma puanı çevirdi.
Maça dahil olmakta zorlanan Sharapova üçüncü oyunda yaptığı çift hata ile rakibine iki servis kırma şansı verdi. Bunları çevirmeyi başararak skoru değiştiren Rus tenisçi, yedinci oyunda servisine tutunamadı ve seti 6-2 kaybetti.
Ocak ayındaki Avustralya Açık finalinde rakibini korttan silen ve 6-3/6-0 ile kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşan Azarenka, ikinci sete bu başarısını tekrarlayacak gibi kararlı başladı.
Rakibinin servisini iki kez çalarak üst üste üç oyun kazanan ve 3-0’ı yakalayan dünya 1 numarasına Sharapova servis kırarak cevap verdi. Bu noktadan sonra karşılıklı kırılan servislerle geçilen sette servisine ilk tutunan Rus tenisçi oldu.
Ancak hâlâ bir servis kırma dezavantajı bulunan Sharapova’nın maça ortak olmasına izin vermeyen 22 yaşındaki raket bu seti de 6-3 ile hanesine yazdırarak şampiyonluğa ulaştı.
Bu yıl Sydney, Avustralya Açık ve Doha’da şampiyonluklar yaşayan Azarenka, Indian Wells’teki bu zaferiyle bu sezonki 23. maçından da galibiyetle ayrılmış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam