Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Indian Wells: Bacsinszky harika bir dönüşle Makarova'yı eledi

TarafındanTenis Dünyası

Güncellendi 16/03/2015 - 12:05 GMT+2

ABD'de düzenlenen Indian Wells Tenis Turnuvası'nda kadınlarda Timea Bacsinszky, dünya 9 numarası Ekaterina Makarova'yı eledi ve son 16'ya kaldı.

Timea Bacsinszky (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

WTA Turu'nun Meksika'da gerçekleşen ayağını domine eden İsviçreli Timea Bacsinszky, müthiş performansını bu hafta da sürdürüyor. Meksika'nın Acapulco ve Monterrey kentlerindeki turnuvalarda peş peşe iki zafere uzanan Bacsinszky, Indian Wells'te adını son 16'ya yazdırırken önemli bir ismi devirdi.
Avustralya Açık yarı finalisti, dünya 9 numarası Ekaterina Makarova karşısında son sette 3-0 geriye düşmesine rağmen pes etmeyen Bacsinszky, iki buçuk saat sonunda 3-6, 7-5, 6-4'le sevindi. Bu sezonki galibiyet sayısını 20'ye çıkarırken, 14 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Bacsinszky, bir sonraki turda Elina Svitolina ile oynayacak. Svitolina ise 10 numaralı seribaşı Lucie Safarova'yı 7-6, 7-5'lik setlerle eledi.
2015'teki 20. galibiyetine imza atan bir diğer isim Karolina Pliskova'ydı. Parlak dereceleriyle klasmanda ilk 15'e kadar tırmanan Pliskova, servis kırdırmadığı buluşmada Garbine Muguruza'yı 7-5, 6-4'le geçmesini bildi. Pliskova'nın dördüncü tur rakibi ise 3 numara Simona Halep oldu. Geçtiğimiz günlerde kuzeninin intiharıyla sarsılan Halep, son maçında Varvara Lepchenko'yu 6-1, 3-6, 6-1'le yendi.
Watson'dan bir ilk
Tablonun üst kısmındaki eşleşmelerle geçilen günün en çarpıcı galibiyetinin altında Britanyalı Heather Watson'ın imzası vardı. Martina Navratilova ile yaptığı işbirliğinden henüz istediği verimi alamayan Agnieszka Radwanska önünde 6-4, 6-4 ile gülen Watson, ilk 10'a karşı kariyerinin ilk galibiyetini elde etti.
14 yıl aradan sonra Indian Wells'e geri dönen dünya bir numarası Serena Williams, ikinci maçında çok rahattı. 54 dakikada 6-2, 6-0'lık bitirdiği mücadele boyunca rakibi Zarina Diyas'a yalnızca iki puan vuruşu izni tanıyan Serena, dördüncü turda Sloane Stephens ile eşleşti. Stephens ise 22 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'ya 7-6, 1-6, 6-4'lük setlerle çelme taktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam