Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çağla, İstanbul Cup'ta finalde!

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 23/04/2016 - 17:25 GMT+3

İstanbul Cup yarı finalinde İsviçreli rakibi Stefanie Voegele'i 6-0 ve 7-5 ile geçen Çağla Büyükakçay WTA seviyesinde finale çıkan ilk Türk tenisçi oldu.

Çağla Büyükakçay

Görsel kaynağı: AA

2016'da gösterdiği başarılı performansı İstanbul Cup'ta zirveye çıkaran Çağla Büyükakçay, Stefenie Voegele karşısında set vermeden finale yükseldi ve Türk tenis tarihinde bir ilki başardı
Dünya 116 numarası olan rakibi karşısında ilk sete fırtına gibi başlayan Çağla Büyükakçay, rakibinin servisini kırarak maça başladı ve sonraki oyunları da kazanarak yarı finale bagel ile başladı, 6-0.
İkinci sete de servis kırarak başlayan Çağla, kendi servisinde de hata yapmadı ve 2-0 öne geçti. Maçtaki ilk oyununu alan Voegel duruma 2-1'e getirdi ve maçta yakaladığı ilk servis kırma puanını değerlendirerek durumu 2-2'ye getirdi. Çağla geri adım atmadı. Rakibinin servisini sette ikinci kez kırarak 3-2 öne geçen 26 yaşındaki tenisçi, avantajını fazla koruyamadı. 3 oyunluk seri yakalayan Voegel durumu 5-4'e getirdikten sonra rakibine aynı şekilde cevap veren Çağla, ikinci seti de 7-5 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.
İlk 100'e çok yakın
Türk tenisinde WTA turnuvasında finale çıkan ilk isim olan Çağla Büyükakçay, şampiyon olması durumunda WTA sıralamasında ilk 100'e girmeyi garantileyecek ve kariyerinde bir ilki daha başaracak. Çağla turnuva öncesinde 118. sırada yer alıyordu.
Rakip Kovinic-Kozlova galibi
Tarihi finali yarın oynayacak Çağla'nın rakibi bugün oynanacak Danka Kovinic-Kateryna Kozlova mücadelesinin ardından belli olacak. Dünya sıralamasında 60. sırada bulunan Kovinic, Nisan ayında Charleston'da oynanan maçta Çağla'yı 6-1 ve 6-3'lük iki setle yenmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam