Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cibulkova Azarenka dönüş

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/03/2012 - 10:56 GMT+3

Bu sezon mağlubiyet yüzü görmeyen Victoria Azarenka, dördüncü turda karşılaştığı Dominika Cibulkova karşısında ecel terleri döktüğü maçı 1-6/7-6/7-5 ile kazandı.

2012 TENNIS Victoria Azarenka

Görsel kaynağı: Reuters

Sezona müthiş bir başlangıç yapan ve kariyerinin ilk Grand Slam’ini kazanarak dünya 1 numaralı koltuğunu ele geçiren Belaruslu tenisçi Miami’de de üstün formuna devam ediyor. Son şampiyon olarak katıldığı turnuvanın dördüncü turunda 1.60 boyundaki Cibulkova ile eşleşen Azarenka çok sıkıntılı başladığı ve 6-1/4-0 geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı.
İlk sette rakibinin servisini üst üste iki kez kırarak 5-0 öne geçen Slovak raket, bu seti hanesine yazdırmakta zorlanmadı. İkinci sete de fırtına gibi giren Cibulkova yine üst üste iki kez servis kırdı 4-0’lık üstünlüğü yakaladı.
Servis ritmini bulmakta zorlanan ve rakibinin return vuruşlarına karşılık veremeyen Azarenka beşinci oyunda setteki ilk oyununu kazandı. Bir sonraki oyunda, maçtaki ikinci servis kırma puanını yakalayan dünya 1 numarası, bundan faydalandı ve skoru 4-2’ye getirdi.
Fakat Azarenka’nın basit hataları tekrar kendini gösterince Cibulkova verdiği servisi hemen geri alarak skoru 5-2 yaptı ve maç için servis attı. Ancak Azarenka'nın söyleyecekleri bitmemişti. Maç için servis kullanan rakibinin servisini iki kez çalmayı başaran Belaruslu seti tie-break'e götürdü. Dört set puanından yararlanamayan dünya 1 numarası, beşincide maçı karar setine götürdü.
Karşılıklı kırılan servislerle başlayan son seti 7-5 kazanan Azarenka zor da olsa son sekiz raket arasına adını yazdırdı.
Belaruslu tenisçi, Marion Bartoli ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek. Fransız Bartoli dördüncü tur maçında Maria Kirilenko’yu zorlanmadan 6-1/6-2 ile turnuva dışına itti.
Serena rövanşı aldı
2011 Amerika Açık finalinin rövanşı niteliğindeki mücadelede ise Serena Williams bu sefer Sam Stosur’u alt etmeyi başardı. Müsabakadan 7-5/6-3 ile galip ayrılan ABD’li tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi Yanina Wickmayer – Caroline Wozniacki müsabakasının galibi olacak.
Sekiz numaralı seribaşı Li Na, Alman rakibi Sabine Lisicki önünde ilk seti kaybettiği mücadeleden üç sette galip ayrılmayı bildi. Maçı 3-6/6-4/6-2’lik setlerle kazanan Çinli tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi Maria Sharapova oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam