Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Azarenka'dan tarihi duble!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/04/2016 - 22:32 GMT+3

Miami Açık tek kadınlar finalinde Kuznetsova'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenen Victoria Azarenka, Indian Wells ve Miami'de aynı senede zafere ulaşan 4. isim oldu

Victoria Azarenka celebrates winning a point in the Miami Open final against Svetlana Kuznetsova

Görsel kaynağı: Reuters

Kariyerindeki üçüncü Miami Açık zaferini kazanan Belaruslu raket, Kim Clijsters'tan tam 11 yıl sonra Indian Wells-Miami dublesi yapan ilk kadın tenisçi oldu. Bu başarıya ulaşan diğer isim ise Steffi Graf olmuştu (1994 ve 1996).
1 ayda 10 sıra yükseldi
Miami'de turnuva boyunca rakiplerine bir set bile vermeyen dünya 8 numarası, bu şampiyonluğun ardından sıralamada 5. sıraya çıkacak. 7 Mart'ta başlayan Indian Wells öncesinde dünya sıralamasında 15. sırada bulunan Azarenka, son 1 ayda 10 sıra birden çıkmayı başararak yaptığı güçlü geri dönüşü taçlandırdı.
23 winner!
Çeyrek finalde Serena Williams, yarı finalde ise Bacsinszky karşısında sert maçlar çıkaran Svetlana Kuznetsova ise finalde biraz yorgun göründü. Azarenka karşısında oyuna bir türlü giremeyen 30 yaşındaki tenisçi, maç boyunca 8 winner puanı alabilirken, Azarenka ise 23 winner ile oyunu domine etti.
Kuznetsova'nın servis kâbusu
10 sene sonra çıktığı finalin ilk setinde yakaldığı 3 servis kırma puanında da başarılı olan Rus raket, kendi servislerinde ise tek bir oyun bile alamayarak büyük bir kriz yaşadı.
2009 ve 2011 yıllarında Miami'de zafere ulaşan Viktoria Azarenka, bu zaferin ardından Serena Williams (11) ve Steffi Graf'tan (5) sonra turnuvayı Venus Williams'la beraber en fazla kazanan üçüncü tenisçi olma unvanını yakaladı. Kariyerindeki 20. şampiyonluğu elde eden Belaruslu tenisçi, bu sezon ise Brisbane ve Indian Wells'ten sonra üçüncü zaferini elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam