Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Azarenka eski günlerine dönüyor

Eurosport Türkiye

Güncellendi 01/04/2016 - 10:05 GMT+3

Angelique Kerber'i mağlup eden Belaruslu raket, WTA tablosunda 5. sıraya yükselidi.

Victoria Azarenka lors de son quart de finale victorieux à Miami, mercredi 30 mars 2016

Görsel kaynağı: AFP

Miami Açık yarı finalinde Victoria Azarenka, rakibi Angelique Kerber'i 6-2 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Alman rakibi önündeki 6 maçlık galibiyet serisi bu seneki Avustralya Açık çeyrek finalinde son bulan Azarenka, o turnuva sonucunda ilk Grand Slam şampiyonluğu elde eden Kerber'den rövanşı Miami'de almış oldu.
Karşılaşmanın ilk setinde rakibinin ilk 3 servis oyununu da hanesine yazdıran Azarenka rahat bir şekilde setlerde öne geçti. İkinci set daha başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Maç için servis kullandığı 10. oyunda üç çift hata yapan Azarenka, rakibinin sette durumu 5-5'e getirmesine engel olamadı. Ancak bir sonraki oyunda tekrar servis kıran Belaruslu raket, tekrar maç için servis kullandığı 12. oyunda bu sefer hata yapmadı ve 1 saat 34 dakika süren maça nokta koydu.
Graf ve Clijsters'tan sonra bir ilki deneyecek
Miami Açık finalinde Svetlana Kuznetsova'yla karşılaşacak Azarenka, tarihte aynı yıl hem Indian Wells hem Miami Açık'ta şampiyonluğa ulaşan üçüncü kadın raket olmak için mücadele edecek. Bu başarıyı daha önce 1994 ve 1996 yıllarında Steffi Graf, 2005 yılında da Kim Clijsters elde etmişti.
Final mücadelesi pazar günü TSİ 17.00'de oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam