Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

WTA Roma finalinde Elina Svitolina fırtınası

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 20/05/2018 - 15:28 GMT+3

Dünya 1 numarası Halep karşısında muhteşem bir oyun ortaya koyan Svitolina, ilk seti bagel ile kazandığı mücadeleden galip ayrılarak Roma'da üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Elina Svitolina, Internazionali d'Italia 2018

Görsel kaynağı: Getty Images

WTA Roma finalinde 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina, dünya 1 numarası Simona Halep'i 6-0 ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Geçtiğimiz yılın finalistlerinin bir kez daha karşı karşıya geldiği Roma'da maça fırtına gibi başlayan Svitolina, sadece 19 dakika süren açılış setini bagel ile hanesine yazdırdı.
İkinci sette daha dirençli bir oyun ortaya koymasına karşın basit hatalarına çözüm bulamayan Halep karşısında üçüncü oyunda servis kıran Ukraynalı tenisçi, avantajını koruyarak bu seti de 6-4 kazandı ve 1 saat 7 dakika sonunda maça nokta koydu.
Maç genelinde ilk servislerinden %81 ile puan çıkaran Svitolina'nın Rumen rakibine bir kez bile servis kırma puanı göstermemesi dikkat çekti.
Bu sonuçla geçtiğimiz yıl olduğu gibi Roma'da şampiyonluğa ulaşan Elina Svitolina, aynı zamanda kariyerinde çıktığı 14. finalinde 12. zaferini elde etmeyi başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam