Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Azarenka finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/10/2011 - 22:07 GMT+3

Kariyerinin ilk WTA Sezon Sonu Turnuvası finalini kovalayan Victoria Azarenka, Rus rakibi Vera Zvonareva'yı 6-2/6-3 ile mağlup ederek finale yükseldi.

Victoria Azarenka

Görsel kaynağı: AA

Tıpkı ilk yarı final müsabakasında olduğu gibi günün ikinci finalistini belirleyecek karşılaşma da iki nesili karşı karşıya getiriyordu. 89 doğumlu Victoria Azarenka kariyerinin ilk finalini ararken, turnuva başından bu yana istikrarlı bir performans sergileyemeyen Vera Zvonareva 2008'ten sonra bir kez daha final görmek adına korttaydı.
İki tenisçi de servislerine tutunarak başladı. Geri çizgi rallilerine sahne olan maçta kırılan ilk servis Rus tenisçinindi. Zvonareva altıncı oyunda servisini kırdırarak 4-2 geriye düştü. Sonraki iki oyunda da toparlanamayan dünya altı numarası sonraki iki oyunu da kaptırarak ilk seti 6-2 kaybetti.
Gruptaki ilk iki maçında gösterdiği üstün performans ile yarı finali garantileyen ilk tenisçi olan Azarenka dördüncü gün Bartoli karşısında kendini fazla sıkmamış ve "antrenman yaptım" dediği müsabakada üç sette mağlup olmuştu.
İkinci sete ilki gibi başlayan Azarenka yine altıncı oyunda kırdığı servisle avantajı yakalasa da bu sefer Zvonareva cevap vermeyi başardı. Hemen bir sonraki oyunda servisini geri çalan Rus tenisçi 4-3'ü yakaladı.
Bu noktadan sonra zihinsel olarak maçtan düşmeyen Azarenka tekrar servis kırdı ve kendi servis oyununu da hanesine yazdırarak finale yükseldi.
Victoria Azarenka finalde Petra Kvitova ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam