Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

angelique kerber victoria azarenka wta istanbul

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/10/2012 - 02:14 GMT+3

WTA Sezon Sonu Turnuvası’nın ikinci günününde Victoria Azarenka, üç saati aşan maçta Angelique Kerber'i 6-7/7-6 ve 6-4'lük setlerle mağlup etmeyi başardı.

victoria azarenka, istanbul

Görsel kaynağı: AA

Sezon Sonu Turnuvası’nda ilk maçına çıkan Victoria Azarenka, dün Serena Williams’a 2-0 kaybeden Alman tenisçi Angelique Kerber ile karşılaştı.
İki taraf da ilk oyunlarında kendi servislerine tutunurken, Angelique Kerber üçüncü oyunda Azarenka’nın servisini kırmayı başardı. Oyunun başında 0-30’u yakalayan Alman raket, Azarenka’nın backhand hatasıyla servis kırma avantajını ele geçirerek durumu 2-1’e getirdi.
Ardından yine iki raket kendi servislerine tutunmayı başardı ve konsantrasyonunu yeniden kazanan Azarenka, altıncı oyunda üç kez servis kırma puanı yakaladı ve bunlardan birini değerlendirerek skoru 3-3’e getirdi.
Turnuvanın şimdiye kadar en keyifli maçı görünümündeki Azarenka – Kerber mücadelesi, iki tarafın da servis oyunlarını kazanmasıyla beraber tie-break’e gitti. Tie-break’te iki mini-break’le dört kez set puanı yakalayan Victoria Azarenka bunları değerlendiremezken, olağanüstü bir geri dönüş yapan Kerber üst üste beş puan kazanarak epik tie-break’i 13-11 ile hanesine yazdırmayı başararak 1-0 öne geçti.
Karşılaşmanın ikinci setine servis kırarak başlayan Azarenka, oyunda daha motive gözüktü. İki oyuncunun da fiziksel olarak çokça yıprandığı mücadelede Belaruslu tenisçi, sekizinci oyuna kadar servis avantajını elinde tutmayı başardı.
Sekizinci oyunda felaket bir tenis ortaya koyan Azarenka, servisini sıfıra karşı kırdırdı ve Kerber’in 4-4’le yeniden skora ortak olmasına izin verdi. Ardından dokuzuncu oyun müthiş bir tansiyona sahne olurken, 13 dakika süren oyun birçok kez iki raket için de gitti geldi. Kerber olağanüstü servis performansıyla dünya bir numarasının servis avantajını yeniden geri almasına bir türlü izin vermezken, tam 9 kez beraberliğin izlendiği oyun Angelique Kerber’e gitti ve Alman raket sette 5-4’lük üstünlüğü yaklaladı.
Victoria Azarenka’nın maçta kalmak için servis attığı oyunda, Angelique Kerber yine aktif taraf görünümündeydi. Alman raket oyunun başında 0-30’luk üstünlüğü yakalayıp yarım şans elde ederken, Victoria Azarenka çok sinirlenerek raketini yere fırlattı. Ardından iki maç puanı yakalayan Kerber’e karşı Vika, üst üste winner’larla setten vazgeçmedi ve durumu 5-5’e getirmeyi başardı.
Tie-break’e giden sette, maç puanını değerlendirememenin moral bozukluğunu yaşayan Angelique Kerber, bu bölümde fazla varlık gösteremedi ve dünya bir numarası Victoria Azarenka, tie-break’i 7-2’le hanesine yazdırdı.
Setlerdeki 1-1’lik eşitliğin ardından büyük moral bulan Victoria Azarenka, üçüncü setteki ilk iki oyunu almayı başararak erkenden 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Angelique Kerber üçüncü oyunda servis kırsa da, Azarenka çok kritik bir zamanda yine servis kırarak maç için servis atabilecek konuma geçti. Sonraki oyunda Kerber’e karşı servisine tutunamayan Azarenka, onuncu oyunda Kerber’e karşılık vererek servis kırdı ve seti 6-4 alarak üç saati aşkın süre sonucunda karşılaşmayı kazandı.
Dünya bir numarası Victoria Azarenka, karşılaşma sonrasında galibiyetine ilişkin;
"Böyle bir maç turnuvanın başında kolay değil, ama burası böyle bir turnuva. Ben bugün en iyi tenisimi oynamadım ama çok iyi mücadele ettim. Bu maçı atlatabildiğim için kendimi şanslı görüyorum. Kerber maç puanı kaçırdı. Tie-breakte saçma hatalar yaptım. Biraz fazla basit hata yaptım. Ama bunu değiştirmek gibi, daha iyi oynamak gibi bir şansım var. Her şeyi yapmam lazım kazanmak için. Burası son turnuva. En önemlisi benim için motivasyon ve istek. O istek ve motivasyona sahibim" ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam