Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kerber'den dörtte dört

Eurosport Türkiye

Güncellendi 10/08/2015 - 14:26 GMT+3

Alman raket Angelique Kerber, bu sezonki dördüncü zaferine Stanford'da uzandı.

Angelique Kerber, victorieuse de Karolina Pliskova en finale du tournoi WTA de Stanford.

Görsel kaynağı: AFP

Karolina Pliskova'yı devirerek bu sezonki dördüncü finalinden dördüncü galibiyetini çıkaran Angelique Kerber, 2015'te en çok şampiyonluk yaşayan iki isimden biri oldu.
2015 öncesi oynadığı 12 finalin yalnızca 3'ünü kazanabilen Angelique Kerber için bu sezon işler bambaşka bir hal aldı. Almanya'nın 1 numarası Kerber, Stanford finalinde Çek Karolina Pliskova'yı iki saati aşkın bir mücadele sonunda devirip tümü Premier seviye olmak üzere bu yılki dördüncü şampiyonluğuna imza attı.
Son olarak Birmingham'daki kıyasıya finalde mağlup ettiği Pliskova karşısında yine çok zorlansa da galibiyetten şaşmayan Kerber, 6-3, 5-7, 6-4'lük setlerle kariyerinin yedinci zaferine uzandı. Kerber, maç boyunca 27 kazanma vuruşu, 14 basit hata yaparken; Pliskova cephesinde her iki istatistik de 52'yi gösterdi.
Amerika Açık Serileri'nin ilk turnuvası Bank of West Classic'ten büyük ödülle ayrılan Kerber, sezonun en çok kupa kazanan ismi Serena Williams'ı yakalamış oldu. Kerber, sıralamada üç basamak yükselerek 11.'liğe ilerlerken, Premier seviye turnuvalardaki dördüncü finalinde de hedefi tutturamayan Pliskova ise teselliyi sekizinci basamağa çıkıp ilk defa ilk 10'a girmekte buldu.
Stephens kupayla tanıştı
Amerikan tenisinin umut vadeden raketlerinden 22 yaşındaki Sloana Stephens, Washington'da çıktığı ilk finalinden mutlu ayrılmayı başardı. Etkileyici bir performans sergilediği haftayı set yitirmeden kapatan Stephens, şampiyonluk maçında 2012 finalisti Anastasia Pavlyuchnekova'yı 6-1, 6-2 ile geçip kariyerinde bir ilki yaşadı.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam