Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kadınlar arka taraflara!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/08/2015 - 11:41 GMT+3

Washington'da gerçekleşen Citi Open'ı takip eden Mert Ertunga, turnuva organizatörlerinin erkek ve kadın maçları arasında yaptığı çifte standardı yazdı.

Kristina Mladenovic hits a backhand in front of partner Belinda Bencic

Görsel kaynağı: Eurosport

Citi Open başladığından beri kadın maçlarının arka kortlara verilmesi, Center Court'a sadece gündüz en erken başlayan maç olarak günde bir tane kadın maçı konulması, turnuva organizasyonunun erkek maçlarını ön plana çıkarma arzusunu zaten belirgin bir şekilde ortaya dökmüştü. Cumartesi'ye kadar Center Court'ta sadece dört kadın maçı oynanırken, erkek maçları sayısı bunun dört katını aşmıştı. Cuma günkü tüm erkek çeyrek final maçları Center Court'ta oynanırken, kadın çeyrek finallerinin tamamı Grandstand’de oynandı.
Cumartesi günü bu dengesizlik iyice ayyuka çıktı. İlk erkekler yarı final maçı bittiğinde, turnuva organizasyonu Anastasia Pavlyuchenkova ile 1 numaralı seribaşı Ekaterina Makarova maçını son anda bir değişiklik ile Grandstand'e aldı ve Center Court'a Bryan kardeşlerin oynayacağı çift maçını koymayı tercih etti. Üstelik bu karar, iki Rus yarı finaliste tam korta doğru yönelecekleri sırada haber verildi.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam