Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Akdeniz Oyunları 2013 - Türkiye finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/06/2013 - 21:51 GMT+3

Türkiye, yarı finalde karşı karşıya geldiği Tunus’u zorlu bir maçın ardından 77-69 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Türkiye Akdeniz Oyunları'nda finale yükseldi

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Karşılaşmanın ilk periyotunda özellikle savunmada büyük gayret içinde olan Milli Takımımız, rakip Tunus’a boyalı alandan neredeyse şut imkanı bile vermedi. Savunmadaki bu konsantrasyon hücuma da yansıdı. Ay – Yıldızlılarımız, çaldıkları topları hızlı hücumlarla bitirdi (16-5). Üst üste hücum ribauntlarını da toplamayı başaran millilerimiz, ilk çeyreği 20-13 önde kapattı. İkinci periyotun ilk 5 dakikasında toparlanan Tunus karşısında farkın erimesine engel olamayan (28-25) Milli Takımımız, buna karşın rakibin öne geçmesine engel oldu. Oğuz Savaş ve Serhat Çetin’in oyuna tekrar dahil olmasıyla ilk çeyrekteki görüntüsüne dönen Türkiye, 13-4’lük seriyle farkı tekrar çift hanelere çıkarttı (41-30). İlk yarı da takımımızın 10 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı (43-33).
İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde Ay – Yıldızlılarımız skor bulmakta güçlük çekti. Özellikle pota altını çok iyi savunan Tunus karşısında dış atışlara yönelen takımımız, düşük şut yüzdesinde kaldı ve son çeyrek öncesinde fark 3 sayıya kadar indi (56-53). Final periyotuna hızlı başlayan millilerimiz, savunma direncinin karşılığını hızlı hücumlarla aldı ve rakibini molaya zorladı (62-55). Moladan sonra çabuk toparlanan Tunus, farkı tekrar 2’ye kadar çekti (64-62). Son dakikaya kadar çekişme içinde geçen karşılaşmanın sonunu oldukça iyi oynayan Milli Takımımız, Tunus’u 77-69 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı. Ay – Yıldızlılarımız finalde Sırbistan’la altın madalya mücadelesi verecek.
Nihat İziç (Milli Takım Yardımcı Antrenörü): Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Bizi çok zorladılar. Biz sabah ağır idman yapmadan maç oynuyoruz. Final için hazırlanıyoruz. Bugün en iyi oyunumuzu sergilemedik ama yeterince de iyi oynadık. 2 gün aramız var finale kadar. Bu arayı iyi değerlendirip Sırbistan karşısında iyi bir performans sergileyip altın madalyayı almak istiyoruz.
Birkan Batuk (Milli Takım oyuncusu): Turnuvanın başından bu yana iyi basketbol oynuyoruz. Tunus şu ana kadar karşılaştığımız en güçlü rakipti. Daha farklı bitebilirdi. Savunmada çok basit hatalar yaptık. Daha deneyimli bir takım olarak kazanmasını bildik.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam