Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Akdeniz Oyunları - Çağla zorlanmadan yarı finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/06/2013 - 20:26 GMT+3

17. Akdeniz Oyunları’nda boy gösteren milli tenisçi Çağla Büyükakçay, ilk maçında zorlanmadı ve adını yarı finale yazdırdı.

Çağla Büyükakçay

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Büyükakçay, Mersin’de gerçekleşen 17. Akdeniz Oyunları’ndaki mücadelesine başladı.
Turkish Airlines Arena Tenis Kompleksi’nde devam eden toprak kort organizasyonuna bir numaralı seribaşı olarak katılan Büyükakçay, ilk maçında Yunan tenisçi Despina Papamichail ile karşı karşıya geldi. Açılış setinde rahat bir oyun ortaya koyan milli tenisçi, 6-1’lik skora ulaşmakta sıkıntı yaşamadı.
İkinci setin ilk iki oyunu Papamichail’e gitti. Çabuk toparlanan Çağla, önce setteki dengeyi sağladı, akabinde ise üstünlüğü ele geçirdi. Kontrolü eline alan Büyükakçay, son yedi oyunun altısını hanesine yazdırarak korttan 6-1, 6-3’lük skorla galip ayrılan taraf oldu.
66 dakika süren mücadele boyunca rakibinin servisini altı kez kıran ve toplam 14 kazanma vuruşu üreten Çağla, böylece altın madalya hedefiyle boy gösterdiği Oyunlar’da yarı final vizesini aldı. Bu hafta dünya sıralamasında 149. basamağa çıkarak kariyerinin en yüksek klasmanını yakalayan Büyükakçay, yine şampiyonluğu hedeflediği çiftler mücadelesinde ise Pemra Özgen ile ortaklık kuruyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam