Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Akdeniz Oyunları - Perde açıldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/06/2013 - 22:41 GMT+3

17. Akdeniz Oyunları'nın resmî açılış töreni yapıldı.

Akdeniz Oyunlari 2013

Görsel kaynağı: AA

Açılış töreninde konuşan IOC Başkanı Rogge, oyunların açılışında yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Türk yetkililere sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Sporcular hoş geldiniz. Önümüzdeki 10 gün boyunca ülkeniz ve kendiniz için en iyisini yapmaya çalışacaksınız. Zaferin ötesinde fair play içinde yarışmak, kaybettiğinizde de rakiplerinize saygı duymak daha önemldir. Hepinize iyi şanslar diliyorum" diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, oyunlar için 18 ay gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, ''Mersin'i bir spor kenti haline getirmek üzere büyük efor sarfettik. Allah'a binlerce kez hamdolsun ki vaat ettiğimiz her şeyi Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve hükümetimize yakışan bir standarda, bugün sporcularımızın ve olimpik hareketin kullanımına sunmayı başardık. Bu süreç elbetteki her şeyden evvel Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e kazandırılmasında garantilerin sahibi olan sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e ve Türk sporuna olan ilgisinin sarsılmaz bir neticesidir" şeklinde konuştu.
ICMG Başkanı Amar Addadi ise Türkçe, "İyi akşamlar Mersinliler, hoş geldiniz" diye başladığı konuşmasına Fransızca devam etti. Addadi, Türkiye'nin çok kısa sürede ev sahipliği yapmayı üstlendiğini ve bu işi başardığını belirterek, Türkiye'nin ev sahipliğini övdü.
Geçit töreninde Türk bayrağını Rıza Kayaalp taşıdı
Açılış töreni havai fişek gösterisiyle başlarken, stadın zeminine katılan tüm ülkelerin bayrakları yansıtıldı. Daha sonra Türk ve Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) bayrakları statta gezdirildi.
Bayrakların statta yerini almasının ardından oyunlara katılan ülkelerin geçit töreni düzenlendi. Türkiye'nin ismi anons edildiğinde stata bulunan seyirciler büyük coşku yaşadı. Türk bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp taşırken diğer sporcularda ellerinde Türk bayraklarıyla Rıza'nın arkasında yürüdüler. Sporcuların statta yerlerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oyunların başlamasıyla ilgili telgrafı okunmasının ardından törende protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmalardan sonra sporcu yeminini milli tekvandocu Nur Tatar, hakem yeminini futbol hakemi Mete Kalkavan yaptı. Geçit törenine katılan sporcular tribündeki yerlerini alırken Enbe orkestrası mini bir konser verdi.
Bu arada, açılış töreninin başında Mazhar Alanson şarkılarını seslendirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam