Atmalar Kupası'nda üç madalya

Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nın ilk gününde Eşref Apak , Özlem Becerek ve Emel Dereli madalya kazanmayı başardı.

eşref apak

Görsel kaynağı: Reuters

Hırvatistan'ın Split kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nın ilk gününde 39 yaşındaki Eşref Apak ve genç sporcu Özlem Becerek altın madalya kazanırken, Emel Dereli bronz madalya elde etti.
Çekiç atmada 5. kez olimpiyatlara katılmaya hazırlanan milli sporcumuz Eşref Apak, 75.99'luk derecesiyle kürsünün en üst basamağına çıktı. Kariyerinde ilk kez bu kupada altın madalyaya ulaşan Eşref Apak, dört kez dünya şampiyonu olan Polonyalı Pawel Fajdek ve eski olimpiyat şampiyonu Krisztian Pars'ı da geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan bir diğer milli sporcumuz Özkan Baltacı ise 72.98'lik derecesi ile müsabakayı yedinci sırada tamamladı.
23 yaş altı kadınlar disk atmada favori isimlerin başında gelen milli sporcumuz Özlem Becerek, 57.02'lik dereceyle kürsünün zirvesine çıktı. Yarışmayı en yakın rakibinni 1 metre 54 santimetre önünde kazanan Özlem Becerek, kariyerine Avrupa Kupası şampiyonluğunu eklemiş oldu.
Kadınlar gülle atmada yarışan milli sporvumuz Emel Dereli ise 18.29'luk dereceyle bronz madalyanın sahibi oldu. Emel Dereli, 18.50'lik olimpiyat barajını geçemese de sıralamada şansını biraz daha yükselmeyi başardı.
picture

eşref apak

Görsel kaynağı: Reuters

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam