Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Üniversiteler Yaz Oyunları - Universiade meşalesi Krasnoyarsk’ta

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/04/2013 - 15:11 GMT+3

27. Üniversiteler Yaz Oyunları’nın meşalesi, Rusya Federasyonu topraklarındaki dördüncü durağı olan Sibirya’nın Krasnoyarsk kentine ulaştı.

Rafis Burganov, Minister of Youth Affairs, Sports and Tourism of the Republic of Tatarstan holds the 27th Summer Universiade Flame torch with Russian Deputy Minister of Sports Natalia Parshikova

Görsel kaynağı: Eurosport

Meşale en son Yakutsk’taki Uzak Doğu Federal Üniversitesi’nde üç hafta boyunca sergilenmiş ve yaklaşık 35,000 kişi görmeye gelmişti.
2019 Üniversiteler Kış Oyunları’nın en güçlü adaylarından olan Krasnoyarsk’a ise meşale 20 Nisan tarihinde teslim edildi.
Krasnoyarsk’a gelen rotada Siberya Devlet Teknoloji Üniversitesi, Krasnoyarsk Devlet Ziraat Üniversitesi, Krasnoyarsk Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Siberya Devlet Uzay Bilimleri Üniversitesi’ne uğrayaran meşale, Kazan’a giden yolda en uzun mesafeyi katetti.
Şehirdeki sporseverler, alevin 2012 Rusya Dağ Bisikleti Şampiyonu ve 2019 Kış Oyunları’nda da yarışacak olan Aleksey Ovchinnikov’a teslim edilmesinden önceki 12 kilometrelik rotada taşınması için alternatif bir taşıma yöntemi önerdi.
Devlet Sekreteri ve Rusya Spor Bakanı Natalia Parshikova "Universiade meşalesinin tarihte ilk kez Rusya Federasyonu’nda muhafaza edilecek olduğu düşünülürse, Kazan tarihi bir adım attı diyebiliriz." şekline konuştu.
"Bugün Krasnoyarsk’dayız. Düşünün, bu meşale akla gelebilecek her yerde bulundu; denizler, okyanuslar geçti ve şimdi Rusya topraklarından geçiyor.”
"Üniversiteler Yaz Oyunları’nın açılış tarihi olan 6 Temmuz’da Kazan’a ulaşacak. Meşalenin gelişini iple çekiyoruz."
Tataristan Gençlik, Spor ve Turizm Bakanı Rafis Burganov: "Kazan’dan 4,000 kilometre uzaktayız ve meşaleye çok fazla ilgi, çok fazla destek gördük. Bu da Üniversite Oyunları’nın tüm ülke için önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.”
"Kazan gibi Krasnoyarsk’ın da 9 Kasım’da ev sahibi şehrin açıklanmasıyla birlikte aynı sevinci yaşayacağını umuyoruz. Bunun için Lozan’a gitmek zorunda kalsak da, bunu sizlerle birlikte yapmaya hazırız."
Meşalenin yolculuğu geçtiğimiz yıl 12 Temmuz’da, 1923’te ilk Dünya Öğrenci Oyunları’na ev sahipliği yapan Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nde yakılarak başlamıştı.
Yakıldıktan üç gün sonra ise dünya turuna başlayan meşale, tarihin en büyük gemicilerinin geçtiği rotaları ünlü Sedov yelkenli gemisiyle geçerek 45,000 deniz milini tamamlamıştı.
25 Ocak’da ise Rusya Öğrenciler Günü’nde meşale Vladivostok şehrine teslim edilmiş ve Rusya topraklarına varmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam