Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya'yı yendik

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/11/2010 - 14:21 GMT+2

Filenin Sultanları, 2-0 öne geçtiği Almanya karşısında öldü öldü dirildi. Nefes kesen final setini 15-11 alan Türkiye, beşincilik maçı oynamaya hak kazandı.

turkiye voleybol 2010

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Almanya maçında Mehmet Bedestenlioğlu yine son maçlardaki ilk altısını tercih etti ve Filenin Sultanları maça Neriman-Eda-Naz-Esra-Bahar-Neslihan altısıyla başladı. Maça iyi giren Türkiye üst üste sayılarla teknik mola öncesinde bir seri yakaladı ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Sonrasında Almanya farkı Heike Baier'in sayılarıyla farkı azaltırken, milli takım Esra Gümüş'le cevap verdi. Türkiye ikinci teknik molaya beş sayı önde girdi ama Almanya da seti bırakmadı. Sultanlar'ın basit hatalarıyla son sayılara doğru fark bire inince Mehmet Bedestenlioğlu mola aldı. Sonrasında Neslihan'ın etkili servisinde dönen topu Esra sayıya çevirdi ve son sayılarda avantaj tekrar millilere geçti. Fakat Almanya Türkiye'yi bu bölümde de kovalamaya devam etti. İlk set sayısını yakalayan Neslihan'ın nefis arka alan sayısıyla Türkiye oldu. Neslihan aynı zamanda seti de bitiren isim oldu.

Türkiye ikinci sete de iyi ve konsantre başladı. İlk setin başına oldukça benzeyen ilk bölümde Sultanlar teknik molaya doğru öne çıktı ve bir seri yakaladı. Fark beş sayıya kadar çıktı ama Almanya yine direndi ve geri döndü. İkinci teknik molaya kadar karşılıklı sayılarla gidildi. Mola sonrası Bedestenlioğlu'nun yaptığı Esra-Seda değişikliği sonuç verdi ve Türkiye 19-17'yle Almanya'ya molayı aldırdı. Alman molasından sonra gelen iki sayı farkı dörde çıkarınca Vakıfbank Güneş Sigorta TT'dan tanıdığımız Guidetti hemen bir mola daha aldı. Ancak Almanya dağılmaya devam etti. Türkiye bu seti rahatça 25-18 kazandı ve skoru 2-0 yaptı. Bu setin kahramanları yaptığı kritik değişiklikle Mehmet Bedestenlioğlu ve oyuna soktuğu Seda Tokatlıoğlu'ydu.

Üçüncü set çekişmeli başladı. İlk sayılarda Almanya öne çıkmaya çalışırken, Neslihan Darnel buna izin vermedi ve Türkiye ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Sonrasında ise milli takım arka alanda manşet zaafı yaşadı ve üst üste sayı vermeye başladı. Bedestenlioğlu, Neriman-Gözde ve Esra-Seda değişiklikleriyle durumu değiştirmeyi denedi. Almanya bu bölümde 9-1'lik bir seri yakaladı. Türkiye ise setin peşini tamamen bıraktı ve Almanya 25-1 'le durumu 2-1 yaptı.
Dördüncü setin başı da üçüncü setin bir devamı gibiydi. Türkiye bir önceki setin sıkıntısını üstünden atamadı. Bu sette uzun rallilerde sürekli manşet hatası yapan ve Gülden'le de defans etkinliği yakalayamayan Türkiye, bir anda geriye düştü. Ancak ikinci teknik molaya doğru Neriman'la toparlanan milli takım farkı bire düşürdü. Sonrasında mücadeleyi sürdüren Sultanlar, Bahar'ın blokuyla beraberliği yakaladı ve Neslihan'la öne geçti. Ancak Almanlar'ın konsantrasyonu hiç bozulmadı ve tekrar üstünlüğü yakaladılar. Seti 25-20 Almanya kazandı.
Final setine de iyi başlayan Almanya oldu. Üç sayılık fark yakalayan Almanlar'a karşı Eda Erdem'in blokları başlayınca durum dengeye geldi. Naz'ın plasesi ise üstünlüğü getirdi. Sonrası ise gerçek bir mücadele oldu. Esra'nın nefis bloku durumu 12-9'a getirdi. Sonrasında ritmi koruyan Türkiye, 14-10'la maç sayılarına başladı. Filenin Sultanları seti 15-11, maçı 3-2 kazandı.
Maçın yorumu
Türkiye'yi voleybolda -belki başka alanlarda da- açıklayan iki kelime var: Konstantrasyon ve motivasyon. Eğer bu ikisi sağlanırsa bu takımın başaramayacağı çok az şey var. Ama bu ikisini sağlamak çok kolay değil. Hele Almanya gibi konsantrasyonu sürekli yenilenen takımlar karşısında bu yüzden çok zorlanıyoruz. Şunu da söylemek lazım, Almanya hakikaten iyi bir ekip, oynadığımızda bize hep çok sıkıntı yaşatan bir takım. Japonya gibi Almanya da hiç dağılmıyor, bildiğini oynuyor. Bu bakımdan 2-2'den sonra tekrar konsantrasyon ve motivasyon sağlamak önemliydi, maçı getiren de o oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam