Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Duvara Karşı: 1-3

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/10/2010 - 12:06 GMT+3

Türkiye, Dünya Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Rusya'ya 3-1 yenildi. İlk sette 19-24'ten 27-25'le geri dönen Filenin Sultanları, ikinci seti 25-22, üçüncü seti ise 25-11 kaybetti. Dördüncü set de 25-17 ile son Dünya Şampiyonu'nun oldu.

gamova rusya 2010

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Filenin Sultanları, dünün aksine sahaya Bahar-Naz-Seda-Eda-Neslihan-Esra altısıyla çıktı. Dünkü maça Gözde Kırdar'la başlayan ama ilk set içerisinde bu altıya dönen Mehmet Bedestenlioğlu hem dünkü maçtaki başarı, hem de Rusya karşısında file önünde daha etkili olabileceği için bu kadroyu tercih etti.
Maça iyi başlayan Rusya oldu. Ülkemizde Emlakbank ve Eczacıbaşı'nı da çalıştıran Vladimir Kuzyutkin'in çalıştırdığı, Türkiye geçmişi olan Gamova, Borodakova ve Liubov Sokolova Kılıç gibi isimlerin de ilk altıda olduğu Rusya etkili hücumlarla manşet sorunu yarattı ve Türkiye'yi zor hücumlara mecbur etti. Bunun sonucu olarak da Eda ve Neslihan'la art arda hücum hataları geldi ve ilk teknik molaya 8-4 Rusya önde girdi. Rusya bu farkı ikinci teknik molaya kadar da korudu. Ancak yediye kadar açılan farkı son sayılarda kapatmaya başlayan Türkiye nefis bir geri dönüşle durumu 24-23'e kadar getirdi. Neslihan'ın servis turunda 24-24'ü bulan Türkiye, Gözde Kırdar'ın sayısıyla set sayısını da yakaladı. Harika oyunu sürdüren Sultanlar, seti 27-25 aldı ve 1-0 öne geçti.
İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Rusya, etkili servislerle manşeti bozmaya çalışırken, bu sete bir önceki setin başarılı yedeği Gözde Kırdar Sonsırma'yla başlayan Türkiye ilk bölümde setten kopmadı. Sultanlar, ilk teknik moladan sonra bir seri yakaladı ve 10-10'luk eşitliği sağladı. Ancak bu noktadan sonra Neslihan Darnel'i file önünde rahatsız eden Rusya, üst üste sayılar aldı ve ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Ancak Rus takımı, ilk sette olduğu gibi yine teknik moladan sonra konsantrasyon bozukluğu yaşamaya başladı ve fark azaldı. Bahar Toksoy'un ace'iyle farkı bire indiren milli takım, rakibin hatasıyla beraberliği de buldu. Daha sonra aynı zamanda Türkiye vatandaşı da olan Liubov Sokolova Kılıç'ın ağırlığını koymasıyla 20-18 öne geçen Rusya, Neslihan Darnel'in servis turunda bu avantajı kaybetti. Sonrasında rakibin hatalarından yeterince yararlanamayan Türkiye, bu seti 25-22'yle rakibe verdi.
Türkiye, üçüncü sete çok dağınık başladı. Pasör Naz'a manşet getirmekte zorlanan milliler, ilk teknik molaya 8-4 yenik girdi. Teknik moladan sonra biraz bocalayan Rusya, Gamova ve Kosheleva'nın çabalarıyla çabuk toparlandı ve farkı yeniden açtı. Sete bir türlü giremeyen ve basit hatalarla farkın açılmasına izin veren Türkiye, ikinci teknik mola öncesi sekiz sayı geriye düştü. Esra ve Neriman'ın oyuna girişi de durumu değiştirmedi. Rusya, teknik moladan sonra farkı iyice açtı ve seti 25-11 kazandı.
Milli takımın dağınık performansı dördüncü setin başında da sorun yaratmaya devam etti. Gamova'nın servislerini iyi karşılayamayan Türkiye, bu sette de birden geri düştü. Kosheleva'nın etkili performansı Rusya'yı ilk teknik molaya 8-3 önde taşıdı. Ruslar, iki teknik mola arasında farkı daha da açtı ve dokuz sayıya kadar çıkardı. Maçın kalanını da rahat geçiren Rusya seti 25-17, maçı ise 3-1 kazanarak grupta liderliğe yükseldi.
Türkiye, D Grubu'ndaki üçüncü maçını yarın 06.00'da Dominik Cumhuriyeti'yle yapacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam