Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Japonlar bu kez yapamamış!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 30/10/2010 - 14:01 GMT+3

Teknoloji alanındaki üstünlüğü ve voleybol organizasyonlarındaki başarısıyla tanınan Japonya, Dünya Şampiyonası'nda enteresan bir olaya sahne oldu. Tokyo'da oynanması gereken Japonya-Peru maçı, maçın yapılacağı salonda elektriklerin kesilmesi nedeniyle iki saat gecikmeli başlayabildi.

japonya yoyogi

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Turnuvada üçüncülük maçına da ev sahipliği yapacak Yoyogi Spor Salonu'nda meydana gelen arıza, maçın başlangıcını geciktirdi. Salona ısınmak için çıkan voleybolcular da arızayla beraber soyunma odasına döndüler.
Daha önce benzer bir durum, iki yıl önceki Dünya Grand Prix'i Vietnam ayağında yaşanmış, maç programı elektrik kesintisi nedeniyle aksamıştı. Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB), Vietnam gibi mütevazi bir ülkede organizasyon düzenlediği için eleştirilmiş, Vietnam'a bir daha Grand Prix organizasyonu verilmemişti.
Şimdi aynı olayın FIVB'nin en çok güvendiği, Dünya Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi büyük organizasyonları sürekli düzenleyen Japonya'da olması, eleştirilerin boyutunun ne ölçüde olacağını merak ettiriyor.
Yoyogi Spor Salonu, başkent Tokyo'da maçlara ev sahipliği yapan iki salondan biri. Final maçı, kentin daha büyük olan salonu Tokyo Metropolitan'da oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam