Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye-Peru

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/11/2010 - 10:59 GMT+2

Türkiye, ikinci turdaki üçüncü maçında galibiyetsiz Peru'yla karşılaştı. Sultanlar ilk seti 25-15'le, ikinci seti de 25-18 'le rahat aldı. Üçüncü set de 25-20'yle Türkiye'nin oldu. Türkiye bu sonuçla gruptaki ikinci galibiyetini aldı ve ilk sekiz şansını arttırdı. Yarı final ise hâlâ mucizeye bağlı.

turkiye voleybol 2010

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Karşılaşmaya milli takım Bahar-Naz-Esra-Eda-Neslihan-Neriman altısıyla başladı. İlk sete rahat bir tempoyla giren Türkiye, özellikle Neslihan Darnel'in servis turunda farkı açmaya başladı ve teknik molaya 8-5 önde girdi. Tekink mola sonrasında bu farkı daha da büyüten milli takım sonrasında art arda blok ve servisten sayı yedi ama yine rakibin çok yaklaşmasına izin vermedi. Neriman Özsoy'un sayısıyla ikinci teknik molada da üç sayı fark korundu. Moladan sonra ise Neslihan'ın tamamen devreye girişi Peru'nun tüm direncini bitirdi ve basit hata yapmayan milli takım bu seti 25-15 kazandı.
İkinci sete karşılıklı sayılarla başlandı. Türkiye, sete konsantre giren Peru karşısında ilk sayılarda üstünlük kuramadı. Neslihan da servis turunu boş geçince teknik molaya 8-7 Peru üstünlüğüyle gelindi. Hata yüzdesi artan Filenin Sultanları file önünde de üstünlük kuramayınca Peru üstünlüğü korudu. Ancak ikinci teknik molaya yaklaşırken bloklarda etkinlik yakalayan Türkiye, üst üste altı sayı aldı ve hem teknik molaya 16-14 önde girdi, hem de sonrasında farkı açtı. Milli takım bu seti de 25-18 aldı.
Türkiye üçüncü sete de rahat başladı. Karşılıklı birkaç sayıdan sonra üst üste üç sayı kazanan milli takım Peru'ya molayı erken aldırdı. Teknik molaya da 8-5 Türkiye üstünlüğüyle girildi. Mola sonrasında Peru yine direnç gösterdi ve farkı azaltmaya çalıştı ama orta oyuncuların da etkinliğiyle Türkiye buna uzun süre izin vermedi. Ancak ikinci teknik mola öncesinde hücum tercihlerinde hata yapan milli takım Peru'nun beraberliği yakalamasına engel olamadı. Teknik mola skoru 16-15 Türkiye lehineydi. Tam bu noktada yapılan Gözde-Bahar servis değişikliği Türkiye'yi arka alanda rahatlattı ve farkı da yeniden açtı. Türkiye bu seti 25-20, maçı da 3-0 kazandı. Milli takımda en skorer isim 20 sayıyla Neslihan Darnel oldu.
Maçın analizi
İddiasız Peru karşısındaki rahat oyun, tabii ki hiçbir şeyin ölçüsü değil. Son sayılarda tamamen dağılan rakip karşısında 3-0 beklenen sonuçtu. Orta oyuncuların toplam 18 sayı üretmesi, daha önceki maçlarda olmayan olumlu bir durum. Neslihan'ın devreye tekrar girişi de önemli. Ancak artık ipler elimizde değil ve mucizeyi bekliyoruz. Şimdi Polonya'yı yenip olabilirse yarı final, ama daha çok klasman maçlarının peşinden koşmak gerekiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam