Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye bir kez daha final setinde yenildi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 23/08/2014 - 11:38 GMT+3

Türkiye bir kez daha final setinde yenildi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen FIVB Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, Çin ile karşılaştı.

Görsel kaynağı: Eurosport

Türkiye, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen "6'lı Finaller"in dördüncü gününde Çin ile karşılaştı.
Tarihinde ikinci kez finallerde mücadele eden Türkiye karşısında maça hızlı başlayan taraf, Çin oldu. Savunmada hatalar yapan Türkiye, Chunlei Zeng'un üst üste bulduğu sayılarla teknik molaya Çin karşısında 8-3 geride girdi. Molanın ardından hücumlarda daha iyi oynamaya başlayan A Milliler, Neriman Özsoy'un etkili smaçlarının ardından oyuna ortak olmaya başladı. Üst üste yapılan bloklarla defansı sertleştiren Türkiye, aradaki farkı kapatarak skoru 16-16'ya getirse de iyi performansını devam ettiremedi. Oyunun dengeye gelmesinin ardından hücumda kontrolü yeniden ele geçiren Çin, etkili hücumlar ve Xiaotong'un Liu'nun sayılarıyla oyunun kontrolünü ele geçirdi ve ilk seti 25-22 aldı.
İkinci sete Güldeniz ve Gözde'nin sayılarıyla başlayan ve 4-1 öne geçen "Filenin Sultanları", savunmada daha kontrollü oynayarak etkili bloklar yapan Çin karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve teknik molaya 8-7 geride girdi. Aranın ardından karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede servislerde oyunu domine eden ve daha az hata yapmaya başlayan A Milli Takım, smaçlardan sayılar bularak 22-18 öne geçti. Çin üst üste molalar alsa da toparlanmasına izin vermeyen milliler, ikinci seti 25-18 alarak seti 1-1'e getirdi.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen FIVB Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, Çin ile karşılaştı.
Üçüncü setin başlarında da oyunun kontrolünü elinde tutan taraf, Türkiye oldu. Gözde ve Büşra ile hücumda etkili olan milliler, teknik molaya 8-4 önde girdi. Molanın ardından Li ile sayılar bulan Çin, farkı kapatarak skoru 9-8'e getirse de yeniden toparlanan milliler, sert savunması, Bahar'ın sayıları ve Büşra'nın etkili performansıyla farkı açarak Çin'i mola almaya zorladı: 16-11. Molanın ardından toparlanan Çin, etkili servisleri ve Liu'nun sayılarıyla farkı eriterek durumu 17-17'ye getirmeyi başardı. Setin son çeyreği karşılıklı sayılarla devam ederken, "Filenin Sultanları", Neriman ve Bahar'ın skorer oyunuyla seti 25-22 aldı ve 2-1 öne geçti.
Dördüncü setin ilk çeyreğinde iki taraf da birbirine üstünlük kurmakta zorluk çekerken, etkili bloklarıyla savunmada iyi performans gösteren Tükiye, teknik molaya 8-6 önde girdi. Aranın sonrasında hücumda etkinliği ele geçiren Çin, Liu ile file önünde sahanın çaprazına gönderdiği smaçlarla etkili oldu ve ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede karşılaşmanın en skorer ismi Neriman ile oyuna tutunan A Milliler, setin son çeyreğine 23-23 berabere girse de iyi blok yapan Zeng'le sayılar bulan Çin, seti 25-23 alarak oyunu son sete taşıdı.
Maçın son setinde iki takımda da yorgunluk belirtileri orta çıkarken, erken molanın ardından Gözde ve Güldeniz ile sayılar bulan Türkiye 8-4 öne geçti. Skor avantajının ardından üst üste basit hatalar yapan ve file önünde sayı bulmakta zorlanan Ay-yıldızlılar karşısında servis oyunları ve bloklarla üst üste sayılar bulan Çin, yeniden öne geçti: 10-9. Mücadelenin son çeyreğinde Gözde'nin etkili servisleriyle oyuna yeniden tutunan Türkiye, Neriman'ın sayılarıyla birçok kez maç puanı şansı elde etse de rakibin etkili defansını kırmakta zorlandı: 19-19. Uzun süren rallide gülen taraf ise 21-19 ile maçtan 3-2 galip ayrılan Çin oldu.
A Milli Kadın Voleybol Takımı, finallerdeki 5. maçında yarın TSİ 09.00'da Belçika ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam