Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

filenin sultanları londra

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 05/08/2012 - 16:53 GMT+3

B Grubu’ndaki son maçında Çin, Güney Kore’yi 3-2 mağlup ederek galibiyet sayısını üçe çıkarttı ve çeyrek finale yükseldi. Bu sonucun ardından Filenin Sultanları, üst tura çıkmak için ya Brezilya’nın Sırbistan’a puan kaybetmesini bekleyecek ya da Amerika’yı mağlup edecek.

çin voleybol

Görsel kaynağı: Reuters

B Grubu’nda son karşılaşmalarına çıkan iki ülke arasında Çin, Güney Kore karşısında ilk seti 28-26 ile hanesine yazdırmayı başardı. İkinci sette Kim Yeon-Koung’un skorer oyunuyla daha iyi performans gösteren Kore, seti 25-22 alarak durumu eşitlerken; üçüncü sette Çin yeniden öne fırladı. Rakibine set boyunca üstünlüğünü hissettiren Çin, seti 25-19 ile kazanarak durumu 2-1’e getirdi.
Karşılaşmanın dördüncü seti ise 25-22 ile Güney Kore’nin oldu. Çeyrek finale yükselmek için kendisi adına yeterli skoru elde eden Güney Kore, böylece karşılaşmayı 15’lik final setine götürdü.
Final setinde Kore’yi 15-10 ile geçen Çin, karşılaşmayı 3-2 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.
Bu karşılaşmanın sonucu, Filenin Sultanları’nın Londra 2012’deki kaderi açısından da büyük önem taşıyor. Türkiye, çeyrek finale yükselen 8 takımın arasına girmek için ya Amerika Birleşik Devletleri’ni mağlup edecek; ya da Sırbistan’ın, Brezilya karşısında iki set almasını bekleyecek.
Gruptaki durum
Grupta 4’te 4 yapan Birleşik Devletler, 12 puanla lider konumda bulunuyor.
Karşılaşmayı kazanan Çin, 5 maçta 3 galibiyete ulaşarak puanını 9’a yükseltti ve üst tura ikinci olarak çıkmayı garantiledi.
Çin’den iki set almayı başaran Kore, puanını 8’e çıkartarak üçüncü sırada kaldı ve çeyrek finali garantileyen bir başka ülke oldu.
Akşamki maçlar öncesinde dördüncü sırada bulunan Türkiye, 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile Birleşik Devletler karşısına çıkacak. Filenin Sultanları kazandığı takdirde kesin olarak çeyrek finale yükselecek.
Grupta 2 galibiyet 2 mağlubiyeti bulunan takımlardan biri konumunda Brezilya ise, Sırbistan’a puan kaybetmemesi ve Türkiye’nin ABD’ye mağlup olması hâlinde çeyrek finale çıkacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam