Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

filenin sultanları londra

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/08/2012 - 02:04 GMT+3

ABD'ye 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları, Brezilya'nın Sırbistan'ı mağlup etmesinin ardından da Londra 2012'ye veda etti.

türkiye voleybol filenin sultanları

Görsel kaynağı: Reuters

İlk teknik molaya 8-5 önde giren Filenin Sultanlar, mola öncesi yakaladıkları seriyi sürdürüp farkı altıya kadar çıkarsa da, ABD toparlanıp farkı kapattı ve ikinci teknik molaya 16-14 Türkiye üstünlüğüyle girildi. Teknik moladan kötü dönen Sultanlar, dört sayı üst üste verdi ve ABD sette 18-16 üstünlüğü yakaladı. Türkiye 20-20’de durumu eşitlerken, setin sonu oldukça çekişmeli geçti. İki kez set için servis kullanan Sultanlar, bu fırsatlardan yararlanamadı ve set ABD’nin 27-25’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.
İlk setin kaldığı yerden devam eden ikinci set büyük bir mücadeleyle başladı ve ilk teknik mola ABD’nin 8-7 üstünlüğüyle geçildi. Ancak Türkiye mola dönüşü aynı oyunu sergileyemeyince fark giderek açılmaya başladı. Hakemin aleyhlerine verdiği bazı kararlardan sonra morali bozulan Sultanlar toparlanamadı ve set 25-18’lik skorla ABD’nin oldu.
Üçüncü sete de bu moral bozukluğuyla başlayan Türkiye, farkın hemen açılmasına izin verdi ve ilk teknik molaya ABD 8-3 önde girdi. Bu andan sonra farkın üçün altına düşmesine izin vermeyen ABD, seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.
Bu sonucun ardından 6 puanda kalan Filenin Sultanları, gruptan çıkabilmek için Sırbistan'ın Brezilya'yı mağlup etmesini beklemeye geçti. Bu karşılaşmadan beklenen haber çıkmayınca milliler Londra 2012'ye veda etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam