Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi - Avrupa'nın kralı Lokomotiv

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/03/2013 - 18:37 GMT+2

Ev sahibi Lokomotiv Novosibirsk'in şampiyon olduğu CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunu Tunç İsmail Ayerdem yazdı.

Lokomotiv Novosibirsk

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Turnuvanın ilk günü sürprizle başladı. Şampiyonanın favorisi namağlup Zenit Kazan ilk yarı final maçında ev sahibi Lokomotiv Novosibirsk'e 3-2 yenilerek elendi. Maça iyi başlayan Kazan, ilk seti 19-25 aldı. Özellikle Mikhailov ve Lee'nin iyi oyunuyla ilk seti rahat kazandı. İkinci sette üstün olan taraf Lokomotiv'di. Nilsson ve Divis'in devreye girmesiyle seti 25-20 alıp, setlerde durumu 1-1 e getirdi. Üçüncü sette öne geçen yine Kazan oldu. Seti 22-25 kazanarak maçta üstünlüğü ele geçirse de, sonunu getiremedi. Bu kez de seti çok iyi bir oyunla kazanan Lokomotiv oldu. Karar seti tie-break’te ev sahibi Lokomotiv seyircisinin de desteğiyle seti 15-12 aldı ve sürpriz yaparak finale çıkmayı başardı. Zenit Kazan'da Mikhailov 19, Sivozhelez 18, Lee 12 sayı üretirken; Lokomotiv Novosibirsk'te Nilsson 23, Divis'te 18 sayıyla oynayarak galibiyette önemli rol aldılar.
Günün ikinci yarı finalinde İtalyan Bre Banca Lannutti Cuneo ile Arkasspor'u çeyrek finalde saf dışı eden Polonyalı Zaksa Kedzierzyn-Kozle karşılaştı. İyi bir oyunla 4'lü finale kalan Cuneo maçında favorisiydi. İlk sete iyi başlayan Zaksa oldu. Özellikle Fonteles ve Ruciak'ın iyi oyunuyla seti 24-26 kazanmayı bildi. İkinci sete ağırlığını koyan Cuneo'ydu. Seti de 25-20 alarak durumu 1-1 e getirdi. Arkasına aldığı rüzgarla üçüncü setide alan Cuneo maçı 2-1 getirdi. Özellikle Sokolov ve Wijmans'ın önderliğini yaptığı Cuneo, çekişmeli geçen dördüncü seti Zaksa takımının yıldızı Rouzier'i durduramayınca 23-25 kaybetti. Tie-break setinde muazzam oyun kuran Cuneo takımı pasörü Grbic'in iyi paslarına Sokolov ve Ngapeth'de iyi hücum edince maçı beklendiği gibi 3-2 kazanan takım Cuneo oldu. Cuneo'da Sokolov tek kelimeyle muhteşem oynadı. Maç boyunca %73'lük bir oranla hücum eden Sokolov 24 sayı üretirken, Wijmans 20, Ngapeth 17 sayı üretti. Zaksa tarafında ise, Rouzier 26, Fonteles 19, Ruciak 15 sayı üretsede finale çıkmak için yetmedi.
Turnuvanın ikinci günü 3.lük maçıyla başladı. Zenit Kazan ve Zaksa Kedzierzyn-Kozle arasındaki maçta, yarı finalde beklendiği oyunu sahaya yansıtamayan Zenit Kazan maçada iyi başlayamadı. Setin sonlarında Mikhailov'un iyi oyunuyla 25-22 aldı. İkinci sete de iyi başlayan yine Zaksa'ydı. Bu sefer oyundan kopmayarak seti 22-25 aldı ve maçta eşitliği sağladı. Fakat daha güçlü olan Kazan oyuna ağırlığını koydu, üçüncü ve dördüncü setleri de (25-20/25-17) kazanarak bronz madalya aldı ve kürsüye çıkmayı başardı. Zenit Kazan'da Mikhailov 14, Lee 13, Sivozhelez 12 sayı üretirken; Zaksa'da Rouzier 15, Fonteles 14 sayı üretti.
Final maçı İtalyan Bre Banca Lannutti Cuneo ile Rus Lokomotiv Novosibirsk arasında oynandı. Final maçına iyi başlayan taraf Cuneo oldu. İyi manşet ve hücumlarla, Wijmans ve Ngapeth'in skorerliği birleşince seti 22-25 aldı. İkinci sete Sibirya takımı Lokomotiv, seyirci desteğiyle iyi başladı. Biryukov'un iyi hücumlarıyla çekişmeli geçen seti 26-24 alarak oyunu dengeye getirdi. Üçüncü sete de iyi başlayan Lokomotiv'di. İlk teknik molayı iyi servisleriyle 8-5 önde geçti. İkinci teknik molaya da 16-15 önde giren Lokomotiv, seti 25-23 kazanarak maçta 2-1 üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle Nilsson'un set sonundaki blok-outları setin Lokomotiv'e kazandırılmasını sağladı. Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Ev sahibi Lokomotiv ilk teknik molaya da (8-7) önde girdi. Cuneo maçı bırakmadı ve ikinci teknik molayı (16-14) önde geçti. Dördüncü seti, 25-20 alan Cuneo maça denge getirdi. Tie-break seti karşılıklı sayılarla başladı. Saha değişimi Lokomotiv'in 8-6 üstünlüğüylü geçildi. Tie-break setini de 16-14 alan Lokomotiv Novosibirsk CEV Avrupa şampiyonlar ligi şampiyonu oldu. Lokomotiv Novosibirsk'de Biryukov 23, Divis 20, Nilsson 17 sayı üretirken, Bre Banca Lannutti Cuneo'da Wijmans 20, Ngapeth ve Antonov 18'er sayı üretti. Otoritelerin şans vermediği Lokomotiv iki 3-2'lik maçın ardından şampiyon olmayı başardı.
Turnuvanın en'leri
En iyi blok: David Lee (Zenit Kazan)
En iyi smaçör: Antonin Rouzier (Zaksa Kozle)
En iyi pasör: Alexander Butko (Lokomotiv Novosibirsk)
En skorer: Marcus Nilsson (Lokomotiv Novosibirsk)
En iyi libero: Daniele De Pandis (Cuneo)
En iyi servis: Maques Fonteles (Zaksa Kozle)
En iyi manşet alan: Yury Berezhko
En değerli oyuncu: Marcus Nilsson (Lokomotiv Novosibirsk)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam