Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kadınlarımızın sahnesi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 18/03/2019 - 14:50 GMT+3

Türk voleybolu, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu CEV Şampiyonlar Ligi’ne 2010’lu yıllarda damga vurdu. Bu sene ise bir ilk olarak final maçında iki temsilcimiz karşı karşıya gelebilir. Peki bu yolculukta bizleri neler bekliyor?

Eczacıbaşı Vitra

Görsel kaynağı: Eurosport

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde kadınlar kategorisi son dönemde Türk takımlarının hakimiyeti altında. Geride kalan sekiz yıllık süreçte VakıfBank dört (2011, 2013, 2017, 2018), Eczacıbaşı VitrA (2015) ve o zamanki adıyla Fenerbahçe Universal (2012), şimdiki adıyla Fenerbahçe Opet birer şampiyonluk kazandı. En büyüğü belirleyen “Dörtlü Final”de Türkiye sıklıkla birden fazla takımla temsil edilse de kural gereği aynı ülke ekipleri finalde karşılaşamadıkları için altın-gümüş dublesi gerçekleşmedi. Ama bundan tam iki ay sonra, 18 Mayıs’ta bunu değiştirme fırsatı temsilcilerimizin elinde.
2016-2017 sezonu öncesinde yapılan kural değişikliği ile aynı ülke takımlarının finalde oynama yolu açıldı. Ama buna izin vermeyen kader (ya da kura şansı) çeyrek finalde Eczacıbaşı VitrA ile Fenerbahçe’yi, ardından yarı finalde ise VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA’yı buluşturdu. Geçtiğimiz sezon ise Galatasaray ile VakıfBank yarı finalde farklı çatallarda yer alsalar da sarı-kırmızılılar finalin uzağında kalınca beklenen randevu yine bir başka bahara kaldı.
Üç takım, üç çeyrek final
Bu sezon firesiz şekilde gruplarını lider tamamlayarak yükseldikleri çeyrek finalde birbirleri ile eşleşmeyen VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe Opet üçlüsü; son sekiz turunda ev sahibi avantajının sahibi. İşler yolunda gider de takımlarımız yarı finale yükselirse, Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı VitrA final için kozlarını paylaşacak. VakıfBank ise Allianz MTV Stuttgart - Igor Gorgonzola Novara eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.
Fenerbahçe Voleybol
CEV’in Şampiyonlar Ligi’ne bu yıl getirdiği yeniliklerden biri olarak kadınlarda ve erkeklerde oynanan iki ayrı Dörtlü Final yerine, 18 Mayıs’ta Berlin’de gerçekleştirilecek Süper Final’de şampiyonlar aynı gün belirlenecek. Nisan ayındaki yarı finaller ise önceki yılların aksine iki maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak. Kadınlar ve erkeklerde iki şampiyonluk maçının peş peşe oynanacağı ilk Süper Final’de kadınlarda filenin iki tarafında da Türk takımlarının sahne alması hiç fena bir hayal değil, değil mi?
Rövanş zamanı
Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalin ilk maçları geçtiğimiz hafta içerisinde oynandı. Bu hafta ise rövanş karşılaşmaları ile yarı finale yükselen takımlar belirlenecek. İşte takımlarımızın ilk ayaktaki sonuçları ve yarı final için gerekenler:
VakıfBank
Rakip: Dinamo Moskova (Rusya)
İlk maç: 3-2 Dinamo Moskova
Öne çıkan: VakıfBank’ın organizasyondaki 28 maçlık galibiyet serisi sona erdi.
Rövanş nerede, ne zaman? VakıfBank Spor Sarayı, 20 Mart Çarşamba, saat 19.00.
Ne gerekiyor? 3-0 ya da 3-1’lik galibiyet. VakıfBank 3-2 kazanırsa yarı finalist, maçın ardından oynanacak altın set ile belirlenecek. Moskova’nın herhangi bir skorla galibiyeti VakıfBank’ı yarı finalin uzağında tutar.
Vakıfbank
Eczacıbaşı VitrA
Rakip: Imoco Volley Conegliano (İtalya)
İlk maç: 3-0 Eczacıbaşı VitrA
Öne çıkan: Temsilcimiz adına 25 sayı üreten Tijana Boskovic.
Rövanş nerede, ne zaman? Burhan Felek Voleybol Salonu, 19 Mart Salı, saat 17.00.
Ne gerekiyor? Kazanılacak iki set. İtalyan ekibi 3-0 ya da 3-1 ile galip gelirse tur atlayan takım altın set ile belirlenecek.
Fenerbahçe Opet
Rakip: Savino Del Bene Scandicci (İtalya)
İlk maç: 3-1 Fenerbahçe Opet
Öne çıkan: Melissa Vargas ve Samantha Bricio ikilisinin toplam 42 sayısı.
Rövanş nerede, ne zaman? Burhan Felek Voleybol Salonu, 19 Mart Salı, saat 20.00.
Ne gerekiyor? İki set. Scandicci 3-0 ya da 3-1 kazanırsa maçın ardından altın sete ihtiyaç duyulacak.
Hazırlayan: Mehmet Ali YAMAN
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam