Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Loeb tarih yazıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/10/2010 - 16:26 GMT+3

Fransız rallici Sebastien Loeb kariyerinin üst üste yedinci dünya şampiyonluğuna kendi evi Alsace’taki yarış ile ulaştı.

Sebastien loeb

Görsel kaynağı: AFP

Sebastien Loeb tarih yazmaya devam ediyor. Citroen sürücüsü Fransa’daki ilk iki gün ele geçirdiği üstünlüğü, güneşli Pazar günü de elinden bırakmadı ve kariyerinin 60. rallisini kazanarak Dünya Ralli Şampiyonası’nda üst üste yedinci kez zafere ulaştı.
Şampiyonluk yolundaki en yakın rakibi Sebastien Ogier’in Cumartesi günü kaza yapıp yarış dışı kalması ile Loeb’ün Pazar günkü finişi görmesi ona şampiyonluğu getirmeye zaten yetecekti.
Fransız pilot, son etapta yedinci geldikten sonra, “Burada, doğduğum yerde kazanmak inanılmaz. Burada bu kadar fazla insanı beklemiyordum” şeklinde konuştu.
40 bin kişinin vatandaşları Loeb’ün zaferine canlı şahit olmak amacıyla toplandığı günün ilk iki etabını sırasıyla Solberg ve Sordo kazandı. Organizatörler, seyircilerin güvenliklerinden endişe duydukları için son etabı iptal ettiler. Norveçli rallici Solberg, Loeb için, “O inanılmaz, asla hata yapmıyor” ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam