Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İsveç'te zafer Latvala'nın

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/02/2012 - 19:28 GMT+2

WRC'de sezonun ikinci ayağı olan İsveç Rallisi'ni Ford pilotu Jari-Matti Latvala kazandı.

Finland's Jari-Matti Latvala and his co-driver Miikka Anttila steer their Ford Fiesta RS WRC during the Hagfors Sprint, the 14th stage of the WRC Rally of Sweden in Hagfors, north of Karlstad, on February 11, 2012

Görsel kaynağı: AFP

Ford pilotu Jari Matti Latvala, ilk günü lider tamamladı. Eski takım arkadaşı Mikko Hirvonen'in 16.8 saniye önünde yer alan Fin pilot, 8. etapta ele geçirdiği liderliği gün boyunca sürdürdü. Son iki İsveç Rallisi'ni kazanan Hirvonen ise, yaşadığı lastik problemi yüzünden değerli saniyeler kaybetti ve günü ikinci sırada tamamladı. 8 kez Dünya Şampiyonluğu bulunan Sebastien Löeb ise 7. etapta kar banketine çarptı ve yaklaşık 2 dakikalık bir süre kaybetti. Gün sonunda Löeb 7. sıradaydı.
Mini pilotlarından Dani Sordo'nun ise superspecial stage'te yaşadığı liderlik sevinci, ilk günün 8. etabında sona erdi. Motor arızası yaşayan İspanyol pilot, ilk günden yarışa veda etti. Bir başka Mini pilotu Patrick Sandell ise 8. sırada ilk günü tamamladı. İkinci günde Latvala ve Hirvonen arasında müthiş bir rekabet yaşandı. 4 etabı Latvala kazanırken, 2 etabı da Hirvonen kazandı. Böylece Latvala ikinci gün farkı 7 saniye daha açtı ve 23 saniyelik bir fark yarattı.
Son gün heyecanı
Son güne de iyi başlayan Latvala, ilk iki etabı lider götürdü. Ancak 22. etapta ufak bir kaza geçirdi. Aracının ön tarafını bankete çarpan Latvala önemli süreler kaybetse de, Hirvonen'le arasındaki farkı 8 saniyede tutmasını bildi. Aynı etapta Petter Solberg de kaza yaptı ve 3. sıradaki yerini Mads Ostberg'e kaptırdı.
Son etap olan powerstage'te ise sebastien Löeb fırtınası esti. En yakın rakibi Petter Solberg'e 5 saniye fark atan Fransız pilot, ekstra 3 puanın sahibi oldu. Latvala ise 3. sırada son etabı bitirdi.
Bu sonuçlarla birlikte Jari Matti Latvala, İsveç Rallisi'ni ikinci kez kazanmayı başardı. Ford ise, 2006'dan beri İsveç Ralli'sindeki hakimiyetini devam ettirmiş oldu.
Yarışta en dikkat çeken şey ise, Adapta World Rally Team'in, iki pilotunun da puan almayı başarmasıydı. Ostberg, 2011 sezonunda ikinci bitirdiği yarışı bu defa üçüncü sırada bitirirken; bir başka Norveçli pilot Eyvind Brynildsen ise 10. olarak 1 puanı kapmayı başardı.
Sebastien Löeb'ün 6. olduğu yarışta, Mini pilotu Patrik Sandell ise 8. sırada yer aldı. Mini'den Dani Sordo ise ilk gün sonunda yarışa devam edemedi.
Bu sezon yarışlara giren Volkswagen'in, S2000 klasmanında yarışan pilotu Sebastien Ogier ise olduça iyi bir sürüş sergiledi. Skoda pilotu 11. sırada kendine yer bulmayı başardı.

Puan durumu
Bu sonuçlarla ikinci yarış sonunda genel klasmanda Sebastian Loeb 39 puanla liderliğini sürdürürken Hirnoven 32 puanla ikinci sırada Peter Solberg ise 29 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Markalarda ise 65 puanlı lider Citroen'i 55 puanla Ford WRT takip ederken onların ardından 28 puanla Ford Stobart ve 26 puanla Mini WRC Team takip ediyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam