Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

yelken olimpiyat

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/07/2012 - 12:08 GMT+3

Londra Olimpiyat Oyunları’nda yelkende Türkiye’yi temsil edecek sporcular hazırlıklarını tamamladı. Laser Standart, Laser Radial, 470 ve Finn olmak üzere dört sınıfta beş yelkenci Türkiye adına mücadele verecek.

yelken, olimpiyat,

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Laser Radial’de Nazlı Çağla Dönertaş, Laser Standart’ta Mustafa Çakır, Finn’de Alican Kaynar, 470’de ise Deniz Çınar- Ateş Çınar, 29 Temmuz’da başlayıp 9 Ağustos’ta sona erecek yelken yarışlarında madalya kovalayacak.
Tüm sınıflarda 10 yarış sonucuna göre madalya sırasının belirlendiği yelkende, sporcuların hedeflerinin ilk 10 içinde yer alarak müsabakaların son günündeki Medal Race’e (Madalya Yarışı) katılmak olarak belirlendi. Madalya Yarışı’nda ilk sekize giren yelkencilere verilen Olimpik Diploma, büyük önem taşıyor.
2011 ve 2012 Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılarak büyük tecrübe kazanan sporculardan Nazlı Çağla Dönertaş, Laser Radial disiplininde Türkiye’yi temsil edecek ilk kadın sporcu olacak. Yelken Olimpiyat Takımı’nda ilk kez Olimpiyat tecrübesi yaşayacak üç sporcu bulunurken, 470 sınıfında Deniz – Ateş Çınar kardeşler Pekin 2008’den sonra ikinci kez en üst düzey arenada mücadele verecek.
Yelken branşında ilk kez 1936 yılında Olimpiyat Oyunları’na katılan Türkiye 1996 yılından bu yana en az dört sınıfta yer alıyor. Olimpiyat’ta Türkiye’nin aldığı en büyük başarı ise Sidney 2000’de Enver Adakan’ın Finn sınıfında aldığı sekizincilik.
picture

yelken, jenerik

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam