Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kanseri yendi altını aldı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 17/08/2016 - 12:34 GMT+3

Rio 2016'da altın madalyanın sahibi olan Arjantinli yelkencinin hayat hikayesi dikkat çekici.

Santiago Lange, Cecilia Carranza

Görsel kaynağı: AFP

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Santiago Lange'ın başarısı, son 1 yılda yaşadıkları göz önüne alındığında çok daha büyük bir anlam taşıyor.
Nacra 17 karışık kategorisinde partneri Cecilia Carranzo Saroli ile birlikte şampiyonluğa ulaşan Arjantinli yelkenci, bir yıl önce yakalandığı akciğer kanserini yenerek Rio'da yarıştı ve mutlu sona ulaştı.
Bir akciğerinin yarısını kaybettiği 6 aylık tedavi süreci boyunca Rio'ya gitme hayaliyle kendini motive ettiğini ifade eden 54 yaşındaki Lange, "Bu süreçte hep pozitif kalmaya çalıştım. Şimdi geriye dönüp baktığımda bunun zorlu ancak güzel bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. Tedavim boyunca hayata dair çok şey öğrendim. Elde ettiğim başarı, benimle aynı sıkıntıları yaşayan insanlara bir umut kaynağı olabilir." diye konuştu.
Altın madalyaya ulaştığı yarışın sonrasında Lange'i tebrik etmeye gelenler arasında iki isim ise dikkat çekti. Arjantin'i farklı bir yelken sınıfında temsil eden Yago ve Klaus Lange, babalarını tebrik etmek için suya atlayıp Santiago'ya doğru yüzmeye başladı. Baba ve iki oğlun sevinci, müsabakayı izleyen sporseverleri duygulandırdı.
Santiago Lange, kariyerinde daha önce 2004 Atina ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam