İki yüzücümüz daha yarı finalde

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Ekaterina Avramova ve İskender Başlakov kendi kategorilerinde yarı finale yükselmeyi başardı.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda üçüncü günün sabah seansı tamamlandı.
Erkekler 200 metre kelebek elemeleriyle başlayan seansta Türkiye'den ilk olarak Kaan Özcan sahne aldı. Elemelerin ilk serisinde yarışan Kaan 1:59.87'lik derecesiyle kendi serisini ilk sırada bitirmesine karşın diğer serilerde daha iyi derecelerin elde edilmesiyle yarı final hakkını kaybetti.
Kadınlar 200 metre bireysel karışık elemelerinin ikinci serisinde yarışan Gizem Bozkurt da 2:18.07'lik derecesiyle yarı finale kalamadı.
Seansa erkekler 200 metre kurbağalama elemeleriyle devam edildi. Alpkan Örnek 2:17.53, Berkay Şendikici 2:17.59, Demir Atasoy 2:18.28'lik dereceleriyle yarı finale yükselemediler.
Kadınlar 100 metre sırt üstü elemelerinde ise Ekaterina Avramova 1:00.82'lik derecesiyle serisini lider tamamladı ve seansta yarı final hakkı kazanan ilk temsilcimiz oldu. Mie Nielsen'in 59.26 ile şampiyona rekoru kırdığı eleme serilerinde Zülal Zeren ise 1:02.41'lik derecesiyle yarı finale yükselmeyi başaramadı.
Seansta Türkiye'yi temsil eden son isimler olan İskender Başlakov ve Doruk Tekin, 50 metre sırt üstü elemelerinde yarıştı. İskender 25.81'lik derecesiyle son sıradan yarı final şansını elde ederken, Doruk 25.84'le yarı finale kalamadı.
Üçüncü günün akşam seansında 3 sporcumuz yarışacak. TSİ 20.57'de Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 100 metre kurbağalama finalinde madalya mücadelesi verecek.
Kadınlar 100 metre sırt üstü yarı finalinde Ekaterina Avramova saat 21.41'de, erkekler 50 metre sıt üstü yarı finalinde ise İskender Başlakov saat 21.49'da isimlerini finale yazdırmaya çalışacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam