Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Kısa Kulvar 2012 - Türkiye'den rekor geldi final gelmedi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/12/2012 - 12:44 GMT+2

İstanbul'da devam eden 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 4x100 metre karışık bayrak yarışında ABD takımı, en iyi zamanı yaparak finale yükseldi.

yüzme, jenerik, sinan erdem spor salonu

Görsel kaynağı: AA

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın beşinci ve son gününde, 3 seride yapılan erkekler 4x100 metre karışık bayrak seçmelerinde üçüncü seride yarışan ABD (Ryan Murphy, Mihail Alexandrov, Thomas Shields, Anthony Ervin) 3.25.60'lık derecesiyle birinci oldu.
İskender Başlakov, Mustafa Kaçmaz, Nurettin Erhan ve Kemal Arda Gürdal'dan oluşan Türk takımı ise, 3.34.06'lık derecesiyle Türkiye rekoru kırarak, ikinci seride 5., genel sıralamada da 14. olarak finale kalamadı. Havuza ilk giren İskender Başlakov, sırtüstünde ilk sırada yer aldı, ancak İskender'den sonra kurbağalamada yarışan Mustafa Kaçmaz 5. sırada yerini Nurettin Erhan'a (kelebek) bıraktı ve son olarak serbestte Kemal Arda Gürdal ile yarışan milli takım, yarışı 5. sırada tamamladı. Eski rekor 3.44.37 ile Fenerbahçe'ye aitti.
Toplam 20 takımın katıldığı seçmeler sonunda ABD ile birlikte ilk 8'de yer alan Rusya, Avustralya, Brezilya, Macaristan, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Japonya finale yükseldi. Erkekler 4x100 metre karışık bayrak finali akşam seansında yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam