Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

londra 2012 ganzi mugula

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/08/2012 - 18:46 GMT+3

Ugandalı yüzücü Ganzi Mugula'nın 12 yıldır süren Olimpiyat hayali bu sene son buldu.

ganzi mugula

Görsel kaynağı: Reuters

Uganda’nın Olimpiyat takımının kaptanı ve bayrak taşıyıcısı Ganzi Mugula aslında bir bilgisayar teknisyeni. Bugün 50 metre serbest seçmelerinde havuza giren Ugandalı serisini 27.58’lik derece ile tamamlayarak Oyunlar’a veda etti.
“Şanghay’daki Dünya Şampiyonası’nda geçen yıl yüzdüğüm derecenin aynısını yüzdüm” diyen Mugula, “Bu sefer daha fit hissediyordum. Ancak zihinsel olarak kendime çok baskı yaptım. Ama üzülmüyorum ben artık bir Olimpiyat sporcusuyum” şeklinde konuştu.
50 metre serbest Olimpiyat’ta en çok wildcard verilen dallardan biri. Benin’den, Orta Afrika Cumhuriyeti’nden, Cibuti’den yüzücülerin yer aldığı seçmelerde, 33 yaşındaki Ugandalı, dünya rekorundan çok daha kötü bir derece elde etse de Cesar Cielo gibileriyle aynı havuza girmekten dolayı memnun.
“Olimpiyat’a katılabilmem 12 yılımı aldı. Sydney de denedim, Atina’da denedim, Pekin’de denedim. Hiçbiri olmadı” diyen Mugula, “Bu sefer olmalı dedim yoksa başka şansım olmayacaktı” ifadelerini kullandı. Dördüncüsünde başaran Ugandalı, “Şimdi gidip parti yapabilirim” dedi.
Seyahat masrafları FINA tarafından karşılanan 33 yaşındaki sporcu, mayosunu göstererek, “Bu 358 dolara mâl oldu ve 20 küsür saniye için yaptım. Birine söylersem deli derler” şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam