Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya şampiyonu kızgın: ''Olimpiyat şampiyonları oradaki hilekârlar olmamalı''

Eurosport Türkiye

Güncellendi 31/03/2016 - 21:13 GMT+3

3 kere dünya şampiyonu olan ve elinde 2 dünya rekoru bulunduran Britanyalı yüzücü Adam Peaty, doping tehlikesi hakkında uyarıda bulundu.

Swimmer Adam Peaty celebrates another race victory

Görsel kaynağı: Reuters

Britanyalı yüzücü Adam Peaty, spora olan güvenin ve seyirci sayısının azalmasını engellemek için doping testlerinin arttırılması gerektiğini söyledi.
''Olimpiyatlardan önce dopingçileri yakalamalarını umuyorum''
Pazartesi günü Çinli iki yüzücünün doping testinin pozitif çıkması üzerine dopingin yüzme sporunda da yoğun bir şekilde yapıldığı haberleri sıklaşmaya başlamıştı. Yaşanan son gelişmelerin ardından Rusya'da düzenlenen 2015 Dünya Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan Adam Peaty, yüzme sporunun temiz olduğunun kanıtlanması için doping kontrollerinin haftalık periyodlar halinde yapılması gerehtiğini söyledi.
''Her hafta test yapmanın pahalı olduğunu biliyorum ama yüzmede yapılan dopingler yüzünden seyircilerin kaçması daha büyük bir kayıp olur. Geçtiğimiz birkaç haftada 3 kez teste girdim, bence olması gereken de bu'' diyerek artan doping kontrollerini desteklediğini söyleyen 21 yaşındaki sporcu,
''Olimpiyatlardan önce dopingçileri yakalamalarını umuyorum, çünkü spor çöküşe doğru gidiyor. Olimpiyat şampiyonları oradaki hilekârlar olmamalı'' dedi ve tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.
Önümüzdeki ay Olimpiyat elemelerine katılacak 50 ve 100 metre sırtüstü dünya rekortmeni, doping vakalarının artması halinde TV başındaki izleyicilerin Olimpiyat şampiyonlarını ''dopingçi'' olarak yaftalayacağını sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam