Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2 kez olimpiyat şampiyonu Melanie Wright kariyerini noktaladı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 12/04/2016 - 13:49 GMT+3

2016 Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı elde edemeyen yüzücü, 29 yaşında aktif spor yaşantısına son verdiğini açıkladı.

Australia's Melanie Wright looks the time board after a preliminary heat of the women's 200m freestyle swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 4, 2015

Görsel kaynağı: AFP

Pekin'de 4x200 ve Londra'da 4x100 serbest stil bayrak yarışlarında altın madalya kazanan Avustralya takımında yer alan Melanie Wright, bu yaz Rio'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılım hakkı elde edememesi üzerine aktif yüzme kariyerini sonlandırdığını açıkladı.
Yaşadığı sakatlıklar sebebiyle Avustralya'daki olimpiyat elemelerinde istediği performası ortaya koyamayan 29 yaşındaki yüzücü, dün yapılan yarı final müsabakalarında 13. sırada yer alarak finalde yarışma şansını kaçırdı.
Dün gece kişisel facebook hesabından açıklama yapan Wright, 15 yılı aşan yüzme kariyerine nokta koyduğunu belirterek, geçtiğimiz 10 yıl boyunca ülkesi Avustralya'yı temsil ettiği için kendini ayrıcalıklı hissettiğini söyledi.
Erken vedasından ötürü hayal kırıklığı veya pişmanlık duymadığını ifade eden şampiyon yüzücü, geleceğini artık havuz dışında şekillendireceğini ve birkaç hafta içinde Bond Üniversitesi'nin Tıp Okulu'nda öğrenim görmeye başlayacağını dile getirdi.
2014 yılında kendisi gibi milli yüzücü olan Chris Wright'la evlenen ve o tarihten itibaren kızlık soyadı olan Schlanger yerine eşinin soyadını kullanmaya başlayan Melanie Wright'ın, olimpiyatlardaki 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyasının yanı sıra, 2007 ve 2015 yıllarında da 4x100 serbest stil bayrak disiplininde iki dünya şampiyonluğu bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam