Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Super Bowl - Şampiyon Baltimore Ravens

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/02/2013 - 09:17 GMT+2

Baltimore Ravens, Super Bowl XLVII'de San Francisco 49ers'ı 34-31 mağlup ederek NFL şampiyonluğuna ulaştı.

super bowl, ravens

Görsel kaynağı: Reuters

Super Bowl’un 47’ncisi, New Orleans’taki Mercedez-Benz Superdome’da oynandı.
Mücadelede ilk skor, Anquan Boldin’in touchdown’ıyla Ravens’tan geldi. San Francisco 49ers, David Akers’ın alan golüyle bu touchdown’a karşılık verdi ve ilk periyot 7-3 sonuçlandı.
İkinci çeyrekte fırtına gibi esen Baltimore ekibi, Joe Flacco’nun da harika oyunuyla önce Dennis Pitta’yı, ardından da Jacoby Jones’u end zone’da topla buluşturmayı başardı ve skoru 21-3’e getirdi. Devre, David Akers’ın 27 yarddan kaydettiği alan golüyle 21-6 bitti.
Üçüncü çeyrek ise NFL tarihine geçecek cinstendi. Jacoby Jones, henüz devrenin ilk vuruşunda 108 yardlık bir kickoff return gerçekleştirip rekorları alt üst etti ve Ravens’ı 28-6’lık üstünlüğe taşıdı. Bir sonraki 49ers drive’ı ise stadyumda elektriklerin kesilmesiyle sekteye uğradı. 100 milyonun üstünde kişinin izlediği maç, kesinti sebebiyle tam 36 dakika durdu.
Zorunlu aranın ardından yeniden başlayan çeyrekte bu kez de 49ers fırtınası esti. Savunmasının harika performansıyla da şaha kalkan San Francisco, Crabtree ve Gore’la birer touchdown bulurken, Ravens koşucusu Ray Rice’ı da bir fumble’a zorladı. Çeyreğin son bölümünde Akers’ın bulduğu bir alan golü skoru 28-23’e getirdi.
Son çeyrek ise bir satranç maçı şeklindeydi. Tucker’ın alan golü farkı bir kez daha sekize çıkartırken, Colin Kaepernick önderliğinde geri dönüşünü sürdürmek isteyen 49ers, bir touchdown daha buldu, ancak iki puanlık deneme başarısız olunca skor 31-29’da kaldı.
Tucker’ın bir sonraki hücumda bulduğu alan golü farkı beşe çıkartırken, maçın sonuna 4 dakika 19 saniye kala topu alan 49ers’ın bir touchdown bulması gerekiyordu. Ancak San Francisco ekibi, rakiplerinin 5 yard çizgisine kadar gelmelerine rağmen touchdown’a ulaşamadı. Mücadele, Ravens’ın zaman geçirmek amacıyla taktiksel olarak yaptığı safety sonrası 34-31 sonuçlandı.
Baltimore Ravens, böylece kurucusu Art Modell’e adadığı sezonda, efsane linebacker Ray Lewis’in son maçında galip geldi ve tarihlerinde ikinci kez NFL şampiyonluğuna ulaştı. Takımın oyun kurucusu Joe Flacco ise maçın En Değerli Oyuncu ödülünün sahibi oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam