Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çiçeklerle karşılandılar

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/03/2011 - 19:22 GMT+2

31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda iki madalya kazanan Atletizm Milli Takımı kafilesi, yurda döndü. Kafile, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Halil Akkaş, Kemal Koyuncu

Görsel kaynağı: AA

Şampiyonada, 1500 metre finalinde Türkiye rekoru kırarak gümüş madalyanın sahibi olan milli atlet Kemal Koyuncu, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, böyle bir başarı elde ettiği için çok mutlu olduğunu belirterek, Avrupa Şampiyonalarında daha önce erkeklerde kazanılmış bir madalya olmadığını söyledi. 
Altın madalyayı çok az bir farkla kaybettiğini dile getiren Koyuncu, bundan sonra farklı yarışmalarda daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını kaydetti. Şampiyona için üç aylık bir hazırlık içinde olduğunu dile getiren Koyuncu, ''Etiyopya'da yarışmaya profesyonel bir şekilde hazırlandık ve sonuçta başardım. Türkiye'yi temsil etmek çok büyük güzel bir duygu. Çünkü Türkiye sporda çıtasını gün geçtikçe arttıran bir ülke. Daha önce Avrupa Şampiyonalarına sadece ülkemizin de var olduğunu göstermek için katılıyorduk. Şimdi katıldığımız organizasyonlarda madalya almak için çalışıyoruz. Bu da atletizmde çok geliştiğimizi gösteriyor'' şeklinde konuştu. 

“Destek olan herkese teşekkür ediyorum”
Şampiyonada 3000 metrede bronz madalyanın sahibi olan Halil Akkaş da uzun bir aradan sonra tekrar pistte Türkiye'yi gururla temsil edebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. 
Şampiyonaya çok iyi bir şekilde hazırlandığını dile getiren Akkaş, ''Buradaki amacım finale kalıp, finalde de ülkeyi en iyi şekilde temsil ederek madalya kazanmaktı. Son metrelere gidildiğinde ‘Yine mi dördüncülük gelecek’ diye korktum. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi. 
Bundan sonraki hedefinin Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında madalya serisini devam ettirmek olduğunu anlatarak, ''En büyük hedefim 2012 Londra Olimpiyatları'nda ülkeme madalya kazandırıp, güzel bir şekilde spor hayatımı noktalamak"Mad şeklinde konuştu. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam