Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi önemli kayıp

Eurosport Türkiye

Güncellendi 25/07/2017 - 16:01 GMT+3

Erkekler uzun atlamada son dünya şampiyonu Greg Rutherford, bu sene ülkesinin ev sahipliği yapacağı organizasyonda unvanını koruyamayacak.

Greg Rutherford at the Rio Olympics

Görsel kaynağı: AFP

4-13 Ağustos tarihlerinde Londra'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi, önemli bir sporcunun organizasyondan çekilmesinin şoku yaşanıyor.
Şampiyonaya ev sahibi avantajıyla katılması beklenen son dünya şampiyonu uzun atlamacı Greg Rutherford, sakatlığı sebebiyle unvanını koruma mücadelesi veremeyeceğini duyurdu.
Geçtiğimiz ay İtalya'da yarışırken sakatlanan 30 yaşındaki sporcu, "Sezona iyi bir başlangıç yapmıştım ancak son dönemde yaşadığım sakatlık planlarımı altüst etti. Elimden geleni yapmış olsam da en kötü zamanda başıma gelen sakatlık yüzünden Londra'da dünya şampiyonluğu unvanımı koruyamayacağım." diye konuştu.
Büyük Britanyalı atlet bundan sonraki hedefinin 2018 Avrupa Şampiyonası'nda üst üste üçüncü altın madalyasına uzanarak tarihte bunu başaran ilk isim olmak olduğunu sözlerine ekledi.
2012 Londra Olimpiyatları'ndan da altın madalyayla ayrılan Greg Rutherford, Rio 2016'da ise bronz madalyanın sahibi olmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam