Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

60'da büyük sürpriz

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/03/2012 - 20:50 GMT+2

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 60 metre engellide, elemelerin ardından 16 atlet yarı finale yükseldi. ABD'li Kristi Castlin, startta problem yaşadığı için yarış dışı kalarak sürpriz yaşattı.

60 metre engelli

Görsel kaynağı: AA

Ataköy Atletizm Salonu'nda yapılan organizasyonun ilk gün akşam seansında, kadınlar 60 metre engellinin elemeleri 4 seride yapıldı.
Her seride ilk 3 sırayı alan atletler ve ilk 3'ün ardından en iyi dereceyi elde eden 4 atlet olmak üzere toplam 16 sporcu yarı finale kaldı.
Geçtiğimiz yıl IAAF tarafından Usain Bolt ile birlikte dünyada yılın atleti seçilen ve 60 metre engellinin en büyük favorisi olan Avustralyalı Sally Pearson, 1. seride 7.85'lik derecesiyle ilk sırada yer alarak, yarı finale çıktı. Pearson, tüm seriler sonunda da genel sıralamada 1. oldu.
Bu arada, 2. seride ABD'li Kristi Castlin ile Jamaikalı Vonette Dixon, starta problem yaşadı ve yarışı bıraktılar.
Dixon, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, start verilmeden önce bir atletin erken çıkış yaptığını, onun geri çağrılacağını düşündüğü için durduğunu belirterek, ''Fakat öyle olmadı. Kendimi çok iyi hissediyordum ve madalya almak istiyordum. Büyük düş kırıklığı yaşıyorum'' dedi.
Kadınlar 60 metre engellide yarı final, yarın saat 17.10'da koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam