Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Salon Atletizm

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/03/2012 - 17:17 GMT+2

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda ikinci gün heyecanı devam ediyor. Akşam 17:00’de başlayacak seans öncesi değerli atletizm hocası Ertan Hatipoğlu ile günün değerlendirmesini yaptık.

dünya salon atletizm

Görsel kaynağı: AA

Şampiyonada heyecan fırtınası süredursun, Eurosport yorumcusu Ertan Hatipoğlu ikinci günü yorumladı.
Erkekler sırıkla atlama
Yarış Lavillenie, Starodubtsev, Mohr ve Otto arasında geçecek. Fransız Lavillenie altına daha yakın. Şampiyonluk için 5.85 – 5.95 arasında bir atlayış bekliyorum.
Üç adım atlama (Kadınlar)
Olga Rypakova ve Yamile Aldama favori. Rypakova, Aldama’ya hiç yarış vermedi ama Aldama da çok formda olduğunu gösterdi seçmede. Ortada bir yarış.
60 metre engelli (Kadınlar)
Sally Pearson dünya rekorunu kıracak. Tabanca biraz düşündürüyor ama, Pearson bir aksilik olmazsa rekoru kırar. Gümüş ve bronzu tahmin etmek ise çok güç
60 metre (Erkekler)
Justin Gatlin favori gibi duruyor. Kimmons da Gatlin de çok iyi. İkisi de tecrübeli ve formda. Nesta Carter’ın bu ikiliye mani olacağını zannetmiyorum.
1500 metre (Kadınlar)
Genzeba Dibaba şampiyonluğu alır götürür. Türkiye’yi temsil eden Aslı Çakır Alptekin de ilk altıda bitirir.
Yüksek atlama (Kadınlar)
Anna Chicherova belli. Belçikalı Tia Hellebaut ve ABD’li Chaunte Howard Lowe da ikinclik için çekişecek. Lowe, Anna’nın en ufak bir hatasını değerlendirebilir. Yani Howard Lowe’nin şampiyonluk şansı az da olsa var. Ama yüzde 95 Anna şampiyon.
400 metre (Kadınlar)
Sanya Richards Ross kesin olarak şampiyon olacaktır. Bir aksilik yaşanmazsa tabii. Diğer adaylar ikincilik için çekişir ancak Ross buraya şampiyonluk için geldi.
Uzun atlama (Erkekler)
Mauro Vinicius Da Silva her ne kadar iyi bir eleme performansı göstermiş olsa da altına ulaşamaz. Büyük ihtimalle Rus sporcu Alekandr Menkov kürsünün ilk basamağına ulaşır. Sürpriz bir şekilde, Louis Tsatoumas olabilir. Çünkü bu adamın 8.66’sı var. Sürpriz yapabilir. Kapasite olarak yapabilir.
1500 metre (Erkekler)
Türk atlet İlham Tanui Özbilen şampiyon olur. Çok hatalı koşsa bile üçüncü olur. O denli favori. İlham’ı sadece Abdalaati Iguider zorlayabilir.
400 metre (Erkekler)
Kirani James şampiyon olur. İki üç tahmini zor. Birinci turdan sonra itiş kakış oluyor. O nedenle ilginç sonuçlar ortaya çıkabilir ancak Kirani James’in şampiyon olmama ihtimali çok az.
Günün sürprizi:
Marcin Lewandwoski’nin düşüp elenmesi. Favoriler arasında bir elemanın böyle düşmesi ve yarış dışı kalması. Düşüşü de kendi hatasından. Uzak durması gerekirdi gruptan. Türkiye açısından uzun atlamada ve 800 kadında kıl payıyla final kaçtı. Merve Aydın 0.02 ile kaçırdı. Karim Melis Mey'in de küçük bir farkla finali kaçırması önemliydi. Bu duruma çok üzüldüm.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam