Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fransa açıkladı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 29/02/2012 - 21:59 GMT+2

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda mücadele edecek sporcuların isimleri belli olmaya devam ediyor. Son olarak Fransa ve Almanya, İstanbul’a gelecek kadrolarını belirlediler.

2011 Daegu Renaud Lavillenie

Görsel kaynağı: Reuters

Fransız takımında 11 kişilik kadroda en fazla dikkati çeken isim Renaud Lavillenie. Ayrıca 2010’da Dünya Gençler Şampiyonası’nda 110 metre engellide altın madalyanın sahibi olan Pascal Martinot-Lagarde de Fransızların iddialı isimlerinden. Martinot-Lagarde 7.54’lük derecesiyle 60 metre engellide bu sezon Avrupa’nın en hızlı ikinci derecesine imza attı.
Fransızların atletizmde en önemli ismi olarak kabul edilen Cristophe Lemaitre daha önce Dünya Salon Şampiyonası’na katılmayacağını açıklamıştı. Bu sezon 60 metrede 6.53 ile Avrupa’nın en hızlı adamı olan Jimmy Vicaut 16 Şubat’ta antrenmanda sakatlanmıştı. Fransız sprinter sakatlığı nedeniyle İstanbul’da yok
Fransa’nın İstanbul kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Erkekler - 60m: Emmanuel Biron; 1500m: Gregory Beugnet; 3000m: Yoann Kowal, Yohan Durand; 60m Engelli: Pascal Martinot-Lagarde; Sırıkla Yüksek Atlama: Renaud Lavillenie, Roman Mesnil; Üç Adım Atlama: Benjamin Compaore.
Kadınlar - 1500m: Hind Dehiba; Sırıkla Yüksek Atlama: Vanessa Boslak; Gülle Atma: Jessica Cerival.
Almanların madalya umudu Storl
Almanya ise 17 sporcu ile İstanbul’a gelecek. Daegu’daki Dünya Şampiyonası’nda gülle atmada altın madalyanın sahibi olan David Storl, İstanbul’da yer alacak sporcular arasında. Sırıkla yüksek atlamada yarışacak olan Bjorn Otto, Malte Mohr ve Silke Spiegelburg Almanların diğer madalya umutları
Almanya’nın İstanbul kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Erkekler - 60m: Christian Blum; 3000m: Arne Gabius; 60m Engelli: Helge Schwarzer, Gregor Traber; Yüksek Atlama: Raul Spank; Sırıkla Yüksek Atlama: Björn Otto, Malte Mohr; Gülle Atma: David Storl, Candy Bauer.
Kadınlar - 800m: Carolin Walter; 60m Engelli: Cindy Roleder; Sırıkla Yüksek Atlama: Silke Spiegelburg, Kristina Gadschiew: Uzun Atlama: Nadja Käther; Üç Adım Atlama: Kristin Gierisch; Gülle Atma: Nadine Kleinert, Christina Schwanitz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam