Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

yohan blake olimpiyat

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/08/2012 - 13:46 GMT+3

Yohan Blake, 100 metre finali öncesi Eurosport Fransa’ya açıklamalarda bulundu.

yohan blake, daegu

Görsel kaynağı: Reuters

Blake, Londra 2012 deneyimi hakkında “Bu benim için bir rüya. Bildiğiniz gibi ilk kez Olimpiyat’a katılıyorum. Olimpiyat Köyü’ndeki ortam muhteşem. Her köşede bir sporcu karşınıza çıkıyor. Büyük bir aile gibiyiz” şeklinde konuştu.
100, 200 ve 4x100 metre yarışlarında mücadele edecek olan Jamaikalı sprinter, tecrübesizliği hakkındaki eleştiriler konusunda “Yapacağım işe konsantre olmak ve işimi yapmak zorundayım. Herkes tecrübeden bahsediyor, evet Olimpiyat tecrübesine sahip değilim. Peki bu o kadar önemli mi? Zafer zaferdir. Daegu’da kendime güvenim arttı, neler yapabileceğimi gördüm. Ve bu tecrübeyi yanımda Londra’ya getirdim” dedi.
Blake, yarışlar sırasında hem rakibi hem takım arkadaşı olacak dünya rekortmeni Usain Bolt hakkında “Bolt’la Jamaika’da çok iyi vakit geçiriyoruz. Fakat burada işler daha değişik. Yapmamız gereken şeyler var, birbirimize karşı yarışıyoruz. Her günkü hayatımızla Olimpiyat finalini ayırt edebilecek durumdayız. Finalde mükemmel olmak zorundayım. Usain üstüne konsantre olamam. Felsefem belli: sınırım sadece gökyüzü” açıklamalarını yaptı.
100 ve 200 metrelerde yılın en iyi derecesine sahip olan Blake, “Üstümde baskı var mı? Hayır, gerçekten yok. Konsantre kalıyorum. Şu anda en hızlı isim benim, ama final sırasında her şey değişiyor. Çıkış takozuna geldiğinizde kronometreler sıfırı gösterir” dedi ve ekledi: “Çok ciddi rakiplerim var: Tyson Gay, Justin Gatlin ve Asafa Powell. Doğal olarak herkes de altını istiyor."
Christophe Lemaitre’in 200 metredeki madalya şansı hakkında da konuşan Blake, Fransız sporcu için “o son birkaç yılda inanılmaz bir gelişme gösterdi ve dayanıklılığı Londra’da güzel şeyler başarmasını sağlayabilir” şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam