Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bolt'a "triple-treble" için umut ışığı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 17/02/2017 - 15:41 GMT+3

Üç olimpiyatta kazandığı dokuz madalyanın birini kaybeden Usain Bolt için yeni bir ihtimal belirdi.

Usain Bolt (l.) und Dopingsünder Nesta Carter (r.)

Görsel kaynağı: SID

Vatandaşı Nesta Carter'ın numunesinde yasaklı madde tespit edilmesi sebebiyle, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Jamaika takımı olarak erkekler 4x100 metre bayrak yarışında kazandığı altın madalyası elinden alınan Usain Bolt'un üçleme koleksiyonunu tekrar tamamlaması için bir umut ışığı belirdi.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından geçtiğimiz ay alınan kararla 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan geriye dönük olarak diskalifiye edilen Nesta Carter, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurarak hakkında verilen hükmün kaldırılmasını talep etti.
Carter'ın başvurusunun kendilerine ulaştığını ve yargılama sürecinin başladığını açıklayan CAS, tarafların önce yazılı, ardından sözlü olmak üzere savunmalarını, üç kişiden oluşan mahmeke heyetine sunacaklarını duyurdu. Resmi açıklamada, yargılamanın ne kadar süreceğine dair bir bilgiye yer verilmedi.
2008, 2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları'nda 100, 200 ve 4x100 bayrak yarışlarında altın madalya kazanarak tarihe geçen Usain Bolt'un "triple-treble" olarak adlandırılan 9 madalyası, Nesta Carter'ın 2008 yılındaki numunesinde yasaklı maddeye rastlanması ve devamında Jamaika takımının erkekler 4x100 metre yarışından geriye dönük olarak diskalifiye edilmesiyle 8'e düşmüştü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam