Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aslı'nın cezasında indirim

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 27/06/2016 - 15:31 GMT+3

CAS ile yaptığı itiraf anlaşması sonrası müsabakalardan aldığı men cezası 8 yıldan 4 yıla indirilen Aslı için olimpiyat umudu belirdi.

Asli Cakir Alptekin wurde wegen wiederholten Dopings für acht Jahre gesperrt

Görsel kaynağı: AFP

2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede kazandığı altın madalya, doping yaptığı gerekçesiyle geri alınan Aslı Çakır Alptekin konusunda ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) ile itiraf anlaşması imzalayan Aslı’nın cezası 8 yıldan 4 yıla indirildi. Ancak bu durumda bile milli sporcunun pistlere dönüş tarihi 2017 yılının ocak ayını buluyor. Bunun üzerine Aslı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurarak cezasının bitiş tarihinin daha erkene çekilmesini talep etti. Konuyla ilgili olarak 4 Temmuz’da duruşmalı bir toplantı yapacak CAS'ın kararıyla Aslı'nın durumu belli olacak.
Öte yandan CAS, Aslı'nın cezasını 10 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında dondurma kararı aldı. Böylelikle Aslı’nın bu tarihler arasında olimpiyat vizesi alması mümkün hâle geldi. Ancak söz konusu günler arasında sporcunun koşabileceği bir organizasyon yapılmadı. 4 Temmuz’daki duruşmanın ardından istenen sonuç alınırsa Aslı’nın olimpiyat barajını geçmesi yolunda önünde sadece 1 haftalık bir süre olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam