Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya rekortmeninin sıra dışı antrenörü

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 15/08/2016 - 14:32 GMT+3

Erkekler 400 metre rekorunu tarihe gömerek olimpiyat altınına uzanan Wayde Van Niekerk'i, kendisinden 50 yaş büyük kadın antrenör çalıştırıyor.

Wayde Van Niekerk, nouveau recordman du 400m en 43"03

Görsel kaynağı: AFP

Rio 2016 erkekler 400 metre finalinde dünya rekoru kırarak altın madalyaya ulaşan Wayde van Niekerk, gösterdiği muhteşem performansın yanı sıra kendisini çalıştıran antrenörüyle de spor kamuoyunun gündemine oturdu.
43.03'lük derecesiyle Michael Johnson'ın 17 yıldır kırılamayan rekorunu tarihe gömen Güney Afrikalı atleti, kendisinden tam 50 yaş büyük olan kadın antrenör Ans Botha çalıştırıyor.
Unutulmaz bir zafere imza atan 24 yaşındaki sporcu yarış sonrasında sevincini, Rio Olimpiyat Stadı tribünlerinden kendisini canlı takip eden 74 yaşındaki Botha'yla paylaştı.
Yarış sonrası açıklamalarda bulunan van Niekerk, 2012 yılında başlayan bu birlikteliğin kariyerine müthiş bir katkı sağladığını vurgulayarak, Botha için "O inanılmaz bir kadın, şu an bulunduğum noktaya gelmemde çok büyük payı var." ifadelerini kullandı.
Botha'nın yönetimi altında çok daha disiplinli ve hedefe odaklanmış bir atlet haline geldiğini belirten 24 yaşındaki sporcu, "Her şeyin mümkün olduğuna beni inandırdığı için ona minnettarım." dedi.
2014 yılında Commonwealth Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Wayde van Niekerk, bir sene sonra Pekin'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olmuştu. Güney Afrikalı sporcu ayrıca; 100 metreyi 10, 200 metreyi 20, 400 metreyi ise 44 saniyenin altında koşabilen tarihteki tek atlet konumunda bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam