Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

badminton skandal

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/08/2012 - 13:14 GMT+3

Badminton dünyası, Londra’da korta çıkan sekiz sporcunun maçlarını bilerek kaybetmeye çalışmalarıyla sarsıldı.

Kim Ha-na, Jung Kyung-eun, Yu Yang, Wang Xiaol

Görsel kaynağı: Reuters

Kadınlarda dünya sıralamasında ilk sırada bulunan Çinli ikili Yu Yang ile Wang Xiaoli, takım arkadaşları ve dünya iki numarası Qing Tian ve Yunlei Zhao ile finalden önce karşılaşmak istemedikleri için Güney Koreli rakiplerine karşı oynadıkları grup liderliği mücadelesini bilerek kaybetmek istediler.
Zaten gruptan çıkmayı garantilemiş olan rakipleri de kendilerine aynı şekilde cevap verince ortaya servislerin bilerek fileye takıldığı ve en uzun rallinin dört vuruş sürdüğü bir maç çıktı. Hakemin uyarılarına rağmen aynı seyirde giden mücadele, seyircilerin protestoları altında 2-0 Güney Koreli ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.
Bu sonuçla A grubunda ikinci sırayı alan ikili, takım arkadaşlarıyla karşı karşıya gelmekten kaçınmış oldu. Fakat bu sefer de, A grubunda ikinci olan dünya bir numaralarıyla çeyrek finalde karşılaşmak istemeyen Güney Koreli üç numaralı seribaşı ekip Ha Jung-eun ve Kim Min-jung Çinli sporcularla aynı taktiği uygulamaya çalıştı.
Endonezyalı takımın amacı da aynı olunca bu maç da tepkiyele karşılaştı. Hakemin sporculara olan uyarısı sonucu bir süre duran maçta, Güney Koreli ekibin galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla beraber Koreli ekip dünya bir numarası ikiliyle eşleşti.
Dünya Badminton Federasyonu konuyla ilgili “maçı kazanmak için elinden geleni yapmama” ve “sporu küçük düşürücü harekette bulunmak” suçlamalarıyla soruşturma açacağını duyururken, Güney Koreli antrenör bu işin sorumlusu olarak Çin takımını ve gruplardaki çapraz eşleşme sistemini gösterdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam