Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mccalebb konuştu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/09/2011 - 18:08 GMT+3

Makedonya Milli Takımı ile Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda tarih yazan ve yarı finale yükselen Amerikan asıllı oyun kurucu Bo McCalebb, "NBA'i sevmiyorum. Avrupa'da kalmak ve burada büyümek istiyorum" dedi.

bo mccalebb

Görsel kaynağı: AFP

Makedonya formasıyla rüya gibi bir Eurobasket geçiren McCalebb, "Litvanya'yı yendiğimiz çeyrek final maçından sonra heyecandan uyuyamadım" dedi. Montepaschi Siena forması giyen yıldız oyun kurucu, şampiyonada şu ana kadar 20.9 sayı, 3 ribaunt, 3.7 asist ortalamaları ile mücadele etti.

İspanya Milli Takımı'nın antrenörü Sergio Scariolo da yarı finalde karşılaşacağı McCalebb için "Avrupa'nın en iyi oyun kurucusu. Muhteşem" ifadelerini kullandı.

Bo McCalebb nasıl Borche McCalebbovski oldu?
New York Times'a bir röportaj veren McCalebb, nasıl Makedonya vatandaşı olduğuna da açıklık getirdi. New Orleans doğumlu basketbolcu, Sırbistan'da Partizan'da oynarken Makedon yetkililerden bir teklif aldığını, bu çağrıya olumlu cevap vererek ertesi gün Üsküp'e uçtuğunu ifade etti.

Makedonya Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Dejan Lekic, McCalebb'le ilgili "Ülkemizi sevdi, bizleri sevdi, takımda herkes de onu çok seviyor. Artık gerçek bir Makedon" tabirlerini kullandı.

Henüz Makedonca konuşamadığını itiraf eden McCalebb, "Takım arkadaşlarım birkaç küfür öğretti. Artık onlardan biri gibi hissediyorum" dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam