Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Orhun Ene üzgün

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/09/2011 - 22:12 GMT+3

İkinci tur ilk maçında Fransa'ya 68-64 yenilen A Milli Takım'ın Başantrenörü Orhun Ene, 13 sayı geriye düştükleri üçüncü periyotta çok kötü oynadıklarını söyledi.

orhun ene

Görsel kaynağı: AA

Ene, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iki tarafın da iyi basketbol oynamadığını belirterek, ''Özellikle üçüncü periyotta çok kötü oynadık ve fark açıldı. Ayrıca bu periyotta basit hatalarla faul problemi yaşadık'' dedi.
Maçtan önce oyuncularıyla rakibe ikinci atış şansı vermeyi ve top kayıpları konusuna dikkat etmeyi konuştuklarını anlatan Orhun Ene, şöyle devam etti:
''42 ribauntla, maçı kazanacak ribauntu aldık, ama atış yüzdemiz iyi olmadığı için bunu değerlendiremedik. Ayrıca 16 top kaybı yaptık. Top kayıplarını 10'un altında tutsaydık, daha iddialı olacaktık. Dördüncü periyotta gayretimizle maçı kazanma noktasına gelsek de üçüncü periyot öyle olmamalıydı. Oyunun o döneminde agresifliğe karşı direnemedik.''
Ene, Fransa maçını hemen unutmaları gerektiğini kaydederek, ''Almanya maçı devam edip, etmeme maçımız. Fransa maçını unutup, Almanya maçına konsantre olacağız'' dedi.
Hidayet: Turnuva henüz bitmedi
A Milli Takım'ın kaptanı Hidayet Türkoğlu, Fransa karşısında maçı kazanma noktasına getirdiklerini, ancak sonunda kazanamadıklarını belirterek, ''Dördüncü çeyrekte yaptığımız savunmayı maç geneline yaymalıyız'' dedi.
İkinci tura mağlubiyetle başladıklarını kaydeden Hidayet, ''Bizim için turnuva henüz bitmedi. Önümüzde iki maçımız daha var. Maç içinde istikrarı yakalamak zorundayız. Cuma günü bugünkünden daha iyi oynayıp, Almanya karşısında kazanmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Collet: Üçüncü çeyrekte farkı açtık
Fransa Milli Takımı Başantrenörü Vincent Collet ise Türkiye karşısında üçüncğ periyotun sonunda yakaladıkları ivmeyle farkı açarak, maçı kazandıklarını söyledi.
Collet, Türkiye'nin son periyotta iyi savunma yaptığını vurgulayarak, ''Bizim oyuncularda dördüncü çeyrekte farkın getirdiği rahatlama olunca, Türkiye iyi bir savunma performansı sergileyerek, maça yeniden ortak oldu. Ancak son bölümü iyi oynadık ve kazanmayı başardık. Büyük bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldık'' diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam