Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Efes rövanşı vermedi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/11/2010 - 22:58 GMT+2

Efes Pilsen, THY Euroleague ilk hafta maçında 95-90 kaybettiği Union Olimpija'yı 82-76 mağlup etmeyi başardı. Sinan Güler ve Kerem Tunçeri'nin etkili oyunlarıyla maçı altı sayı farkla kazanan Lacivert-beyazlılar, ilk maçta elde edilen beş sayılık mağlubiyetin rövanşını da almış oldu.

Efes Pilsen, Union Olimpija

Görsel kaynağı: AA

Euroleague ilk hafta maçında sezon iyi transferler ve büyük beklentilerle giren Efes Pilsen, Slovenya’nın köklü takımı olan ancak uzun yıllardır kendisinden umulan performansı maddi sıkıntılar yüzünden gösteremeyen Union Olimpija ile deplasmanda karşılaşmıştı. Maçın mutlak favorisi olan Efes, uzatmalarda 95-90 kaybetmişti. O Union Olimpija daha sonra grubun favorisi Panathinaikos’u da evinde devirmiş, D Grubu’nda beş maç sonunda aldığı dört galibiyetle ikinci sıraya oturmuştu.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Wisniewski, Rakocevic, Thornton, Kerem Gönlüm ve Vujcic beşiyle başlayan Efes Pilsen, bu sezon Euroleague’de sayı krallığında lider olan Rakocevic’in üst üste beş sayısıyla maça başladı. Sırp oyuncu attığı ilk üçlükle Euroleague’de 250. üçlüğünü de ulaşarak bu rakama ulaşan ik oyuncu oldu. Ancak Sloven temsilcisi de hızlı hücumlarda Markota’yı pota altında iyi değerlendirdi ve ilk 5 dakika 11-10 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Televizyon molasından sonra Roberts’ı devreye sokan Efes Pilsen, hücumda ve savunmada direncini arttırıp ön alanda yapılan baskı da sonuç verince ilk periyodu 22-16 ile önde geçti. Bu çeyrekte Rako 7 , Wisniewski de 5 sayı üretirken, Olimpija’da Gregory, Thornton’ın etkili savunmasına rağmen 6 sayıyla takımını oyunda tutmayı başardı.
İkinci çeyreğe de Rakocevic'in basket bir de faulden ürettiği üç sayıyla başlayan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri ve Sinan Güler’in her zamanki gibi savunmaya getirdiği müthiş dinamizm ve Roberts’ın hücum ribaundlarına katkısıyla ilk beş dakikayı 29-20’lik skorla önde geçti. Ancak Wisniewski’nin savunmada aksaması ile birlikte Ilievski ve Jagodnik ile iki üçlük bulan konuk takım farkı iki sayıya kadar indirdi: 30-28. Koç Perasovic, Union Olimpija’nın sayılarına ilginç bir hamleyle cevap vermek istedi. Aynı anda Ender, Wisniewski ve Sinan’ı sahada tutan Hırvat koçun planı tutmadı. Ancak yine de Kerem Gönlüm’ü hücumda kullanmayı başaran takım ilk yarıyı 36-35’lik skorla önde geçti.
Üçüncü çeyreğe ilk iki çeyrektekinin aksine Rakocevic’in kaçırdığı iki şutla başlayan Efes Pilsen, savunmada da ilk yarıdaki etkinliğini gösteremedi. Perasovic’in üçüncü dakikada aldığı mola da oyunun düzelmesine etki etmedi. Bu çeyrekteki lk basketini dört dakika 15 saniye sonra bulan Lacivert-beyazlılar, Shermardini’nin sayılarına engel olamadı: 38-43. Skoru çeyreğin bitimine iki dakika kala 43-51’e kadar getiren Union Olimpija’ya karşı iki Kerem’le oldukça etkili olan Efes Pilsen farkı ikiye kadar indirdi ve son periyoda 52-54’le girildi.
Son çeyreğe de karşılaşmadaki 12. sayısını atan Gregory ve üçüncü çeyreğin etkili ismi Kerem Gönlüm’ün karşılıklı basketleriyle başlandı. Sinan’ın da şık turnikesiyle skoru eşitleyen Lacivert-beyazlılar, rakibe mola aldırttı. Ancak Efes Pilsen fırtınası daha bitmemişti. Kerem Tunçeri ve Sinan Güler’in savunmadaki inanılmaz perfomansı maçın bitimine dört dakika 30 saniye kala ev sahibi takımı 66-60 öne geçirdi. Bostjan Nachbar’dan iki, Roberts ve Sinan’dan bir üçlük bulan Efes Pilsen, son iki dakikaya girerken farkı 10’a çıkardı: 78-68. İlk maçı beş sayıyla kaybeden Efes Pilsen, Kerem Tunçeri’nin son saniye basketiyle maçı 82-76 kazandı ve grupta Union Olimpija’nın üzerine çıktı.

Maça damgayı vuran oyuncular, sezon başında Perasovic’in pek şans tanımadığı fakat bu karşılaşmada 11 sayı 6 ribaund 4 top çalma 2 asistle maçı tamamlayan Sinan Güler, 14 sayı 10 ribaundla oynayan Roberts, özellikle maç Union Olimpija'ya gitmeye başladığı anlarda sahneye çıkan Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçeri’ydi. Union Olimpija’da 16 sayıyla oynayan Kenny Gregory takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu.

Efes Pilsen (84): Andrew Wisniewski 13 (1 ribaund - 3 asist), Igor Rakocevic 10 (3 ribaund - 2 asist), Lawrance Roberts 14 (8 ribaund – 2 asist), Kerem Tunçeri 9 (8 asist), Bootsy Thornton 2 (5 ribaund), Kerem Gönlüm 10 (7 ribaund), Ender Arslan (1 ribaund), Nikola Vujcic 5 (2 ribaunt – 2 asist), Bostjan Nachbar 10 (4 ribaund), Sinan Güler 11 (6 ribaund – 2 asist)
Union Olimpija (78): Marque Perry, Vlado Ilievski 12 (2 ribaund - 4 asist), Kenny Gregory 16 (6 ribaund), Sasu Salin, Goran Jagodnik 9 (1 ribaund), Giorgi Shermadini 10 (5 ribaund), Kevinn Pinkney 8 (5 ribaund - 1 asist), Damir Markota 11 (3 ribaund - 3 asist), Saso Ozbolt 12 (3 ribaund - 9 asist)
1. PERİYOT: 22-16
2. PERİYOT: 14-19
3. PERİYOT: 16-19
4. PERİYOT: 32-24
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam