Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Maccabi finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/05/2011 - 00:06 GMT+3

Barcelona’da düzenlenen THY Euroleague Final-Four’da Maccabi Electra Tel Aviv, Real Madrid’i 82-63 mağlup ederek finalde Panathinaikos’un rakibi oldu.

maccabi tel aviv, real madrid

Görsel kaynağı: AFP

Karşılaşmanın ilk periyodunda iki takımın da etkili savunması ön plandaydı. Maccabi bir türlü pota altındaki dev yıldız Sofoklis Schotsanitis’i oyunun içine sokmayı başaramazken Real Madrid’de Prigioni’nin faul problemine girmesi hücum düzenini oldukça etkiledi ve ilk çeyrek 14-12 İsrail temsilcisinin lehine sonuçlandı.

İkinci çeyreğe David Blu’nun üçlüğüyle başladı Maccabi. Big Sofo da bir smaç vurup skoru 22-14’e getirince Real Madrid mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra İspanyol temsilcisi Felipe Reyes’i devreye sokarak 10-2’lik bir skor yakalayıp skoru eşitlese de maçın etkisiz ismi Schortsanitis devrenin sonunda üst sayılar buldu Maccabi ilk yarıyı 32-29 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe ise Maccabi’nin ABD’li oyuncusu Chuck Eidson damgasını vurdu. Bu çeyrekte 9 sayı üreten Eidson’a bir türlü engel olmayan Real Madrid, Big Sofo’yu da durdurmakta zorlanınca son çeyreğe İsrail temsilcisinin 55-47’lik üstünlüğüyle girildi.

Final periyodunun başına yine Maccabi ağırlığını koydu. Eidson, Pargo ve Blu'nun üçlükleriyle yakalanan 11-2'lik seri farkı 17'ye kadar çıkarttı. Kalan dakikalarda Real'in oyundan düşmesiyle Maccabi oldukça rahat bir oyun ortaya koydu ve 82-63'lük skorla 2007-2008 sezonundan sonra yeniden finale yükseldi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam