Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Siena Olympiakos

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/03/2012 - 00:44 GMT+2

THY Euroleague’de günün ikinci çeyrek final mücadekesinde Siena, Olympiakos’u 81-80 skorla devirerek hem rövanşı aldı hem de eşleşmede skoru 1-1’e getirdi. Son saniye Printezis’in topunu çalan Bo McCalebb gecenin oyuncusu oldu.

2011-12 Euroleague Siena-Olympiacos Thornton, Acie Law

Görsel kaynağı: Reuters

İtalya’daki ilk maçı kazanarak saha avantajını ele geçiren Yunan ekibi mücadeleye iyi başlayan taraf oldu. Ev sahibi toparlanarak çeyreğin bitimine 4:27 kala da David Moss’un basketi ile 14:13 öne geçmeyi debaşardı. Kalan süre de iyi oyunu sürdüren Siena Rakocevic’in basketleri ile ilk 10 dakikayı 22-18 önde kapadı.
İlk maçın kayıp isimlerinden Lavrinovic’in sayıları ile kontrolü iyice eline alan İtalyan ekibi hücumda yakaladığı ritim ile soyunma odasına 13 sayı farkı yakalayıp 48-35 üstün girdi.
Üçüncü periyoda üst üste baskerlerle başlayan taraf ise konuk ekip oldu. Çeyreğin sonuna 6:54 kala Keselj ile farkı yediye kadar indirdi. Periyodun sonunda yeniden sahneye çıkan Rakocevic Siena’yı yeniden rahatlatarak üçüncü on dakikanın skorunu 67:53 olarak belirledi.
Karşılıklı basketlerle geçilen son çeyrekte Siena üst üste hücumlardan boş dönünce Olympiakos cezayı keserek maçı krize soktu. Acie Law’ın basket faulden ürettiği üç sayı ile 46 saniye kala farkı 77-76’ta bire indirdi.
Kalan sürede iki takım da faullede hata yapmazken son beş saniye kala Siena’dan Rakocevic çizgide ikide sıfır atınca Yunan ekibine galibiyet şansı doğdu. Ribaundu alan Printezis pas yerine driblingi tercih ederken topu çalan Bo McCalebb Siena’ya maçı getiren isim oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam